Теніс України у соцмережах

Іга Свьонтек із баранкою переграла Коко Гофф на WTA Finals


Польська тенісистка Іга Свьонтек здобуває другу впевнену перемогу на груповому етапі Підсумкового Турніру WTA в мексиканському Канкуні. Із баранкою в стартовому сеті Свьонтек переграла американську спортсменку Коко Гофф, яка займає 3-тю сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в матчі Іга витратила рівно півтори години ігрового часу.

WTA Finals
Канкун, Мексика
Група B (Chetumal Group)

Іга Свьонтек - Коко Гофф - 6:0, 7:5

Цікаво, що в стартовому сеті зустрічі, боротьба, в основному, велась на подачі польської тенісистки. Так, Іга не дала суперниці жодного разу навіть дістатися до брейк-поінтів, а сама при цьому скористалась всіма трьома шансами на брейк, але якщо якісь гейми в першій партії і можна назвати напруженими, то саме на подачі Свьонтек.

І ось в другому сеті Коко почала цю боротьбу на прийомі загострювати. Саме американська тенісистка першою повела із брейком в партії, яку їй самій, певно, хотілося почати з чистого аркушу, забувши про результат першого сету. У Свьонтек був непоганий шанс відігратися вже в середині партії, але тоді Гофф втримала непростий гейм на власній подачі, відігравши одразу 3 брейк-поінта. Але у восьмому геймі Іга досягнула свого і вирівняла ситуацію в рахунку.

Але саме тут почались найцікавіші моменти другого сету. Спочатку Коко швидко відновила свою перевагу в рахунку із брейком і одразу ж вийшла подавати на сет. Свьонтек суперниці це не дала зробити і оформила зворотній брейк. Ба більше, Іга зачепилась і за подачу американської тенісистки на тай-брейк. Завдяки успіху в цьому геймі польська спортсменка і відсвяткувала перемогу в матчі.

Іга Свьонтек офіційно ще не гарантувала собі місце у півфіналі WTA Finals, але розклади, за яких польська тенісистка не виходить з групи, можна сміливо називати саме фантастичними.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі