Теніс України у соцмережах

Іга Свьонтек розгромила Джессіку Пегулу у фіналі Підсумкового Турніру WTA


Польська тенісистка Іга Свьонтек бере трофей на Підсумковому Турнірі WTA в мексиканському Канкуні. В титульному матчі WTA Finals Іга без проблем розібралась із американською спортсменкою Джессікою Пегулою, яка займає 5-ту сходинку поточного світового рейтингу. За весь матч Свьонтек віддала суперниці всього 1 гейм. Фінальний поєдинок тривав рівно годину ігрового часу.

WTA Finals
Канкун, Мексика
Фінал

Іга Свьонтек - Джессіка Пегула - 6:1, 6:0

Чи варто описувати те, що відбувалось на корті в цьому фінальному матчі? Думаю, що навряд. Рахунок повністю говорить за себе, можна підкреслити хіба що той факт, що цифри на табло цілком справедливі і повністю відображають перебіг матчу. Причини такого розгрому у фінальному матчі, який мав би бути максимально бойовим і напруженим, можна шукати в багатьох аспектах. Від психологічного перегріву Пегули (все таки не кожен може стільки чекати початку фінального матчу і не перегоріти), до злого жарту, який зіграла з Джессікою фізична готовність після вкрай насиченого сезону і турніру, в якому вона грала одразу в двох розрядах.

Сьогодні хочеться сконцентруватися на Свьонтек, яка зберегла вражаюче прагнення до перемоги. Попри дощі і вітри Іга рухалась до мети - трофею в Канкуні і поверненні на вершину світового жіночого рейтингу за підсумками сезону. Польська тенісистка виграла 68 матчів за сезон, взяла 6-й титул у 2023-му році і стала першою більш ніж за десятиріччя спортсменкою, яка виграла Підсумковий Турнір WTA не віддавши суперницям жодного сету. Востаннє таке вдавалось Серені Вільямс ще в 2012-му році.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне