Теніс України у соцмережах

Стефанос Ціціпас здолав Фелікса Оже Альяссіма на шляху до третього раунду Мастерса в Парижі


Грецький тенісист Стефанос Ціціпас пробивається до третього кола змагань категорії ATP Masters в Парижі, на якому він отримав 7-й номер посіву. В другому раунді Стефанос здолав представника Канади Фелікса Оже Альяссіма, який займає 19-й рядок поточного світового рейтингу. На перемогу в зустрічі Ціціпас витратив трохи більше 1 години і 50 хвилин ігрового часу.

ATP Masters
Париж, Франція
2-й раунд

(7) Стефанос Ціціпас - Фелікс Оже Альяссім - 6:3, 7:6(4)

Початок зустрічі показав, що Оже Альяссім налаштований дати справжній бій Ціціпасу. Вже в стартовому геймі саме канадський тенісист дістався до подвійного брейк-поінту, втім Стефанос подачу втримав. А в середині сету грецький тенісист вже й сам повів в рахунку із геймом на прийомі в активі. Фелікс мав чудову нагоду відірватися під час подачі суперником на сет, але і цей брейк-поінт канадського тенісиста лишився нереалізованим.

Взагалі до того, як Оже Альяссім протягом цього матчу користувався своїми можливостями, лишилось багато питань. Так, на протилежному боці сітки у Фелікса був іменитий суперник, але віддавати другий сет канадський тенісист просто не мав права. Ціціпас знов не найкращим чином почав партію і цього разу дозволив супернику повести в рахунку із брейком. 

Так, в середині партії у Стефаноса був шанс відігратися, але Фелікс вистояв, а трохи згодом Оже Альяссім ще раз зачепився на прийомі і мав завершувати партію на свою користь. Але... Спочатку Фелікс не реалізував 3 сет-поінти на прийомі. Добре, з цим можна змиритися, враховуючи той факт, що у канадського спортсмена був брейк у запасі. Та і під час подачі на перемогу в цьому відрізку зустрічі Оже Альяссім упустив сет-бол і у підсумку програв цей важливий гейм. Стефанос у буквальному сенсі врятував партію і забрав її на тай-брейку.

Тепер в третьому колі змагань в Парижі Стефанос Ціціпас зіграє проти німецького спортсмена Александра Звєрєва, який у своєму матчі другого раунду здолав француза Юго Юмбера.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі