Теніс України у соцмережах

Даяна Ястремська приносить збірній України вирішальне очко у протистоянні з Нідерландами


Збірна України виграє матч плей-офф Кубку Біллі Джин Кінг проти команди Нідерландів. Вирішальне третє очко у зустрічі нашій збірній принесла Даяна Ястремська, яка в напруженому трисетовому матчі переграла Сюзан Ламенс. Ястремська програла 218-й ракетці світу стартовий сет, втім зуміла зібратися і за дві з половиною години ігрового часу виграти зустріч.

Кубок Біллі Джин Кінг
Плей-офф
Україна - Нідерланди - 3:1

Даяна Ястремська - Сюзан Ламенс - 4:6, 6:1, 7:5

Початок зустрічі для Даяни можна назвати буквально провальним. Українська тенісистка двічі поспіль програла власну подачу і відпустила Ламенс у відрив. Як не намагалась Ястремська повернутися в гру, Сюзан дозволила хіба що трохи скоротити відставання.

Але в другому сеті Ястремська зуміла, нарешті, налагодити власну гру і знайшла можливість почати серйозно тиснути на суперницю. І цей тиск Ламенс не витримала. Даяна двічі відзначилась на прийомі і втримала всі власні подачі, що і дозволило українській тенісистці перевести зустріч у вирішальний сет.

Мотивації в ньому Ястремській вистачало, але стабільність Даяну відверто підводила. Чотири рази українська тенісистка виходила вперед з брейком, але одразу ж програвала власну подачу. На щастя, після п'ятого брейку Даяна подала на перемогу і принесла збірній України вирішальне третє очко.

Таким чином українська команда пробивається у кваліфікацію Кубку Біллі Джин Кінг, що дасть їй змогу наступного року поборотися за право зіграти у фінальній частині головних командних жіночих тенісних змагань світу.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі