Теніс України у соцмережах

Марта Костюк починає сезон із вольової перемоги над Аною Богдан в Брісбені


Українська тенісистка Марта Костюк виходить до другого кола змагань категорії WTA 500 в австралійському Брісбені. В першому матчі нового сезону Марта здобула непросту перемогу над представницею Румунії Аною Богдан, яка займає 69-ту сходинку поточного світового рейтингу. Зустріч між тенісистами тривала трохи більше двох годин ігрового часу.

WTA 500
Брісбен, Австралія
1-й раунд

Марта Костюк - Ана Богдан - 4:6, 6:3, 6:3

На самому початку зустрічі Марта не скористалась чудовою нагодою повести в рахунку із геймом на прийомі в активі. Українська тенісистка нав'язала суперниці боротьбу вже в першому геймі на її подачі, втім, не реалізувала одразу 3 брейк-поінта. Натомість Богдан до своїх можливостей поставилась більш відповідально. Вже за кілька хвилин румунська спортсменка з першого ж брейкового м'яча взяла подачу Костюк. 

Цей брейк став вирішальним в усьому стартовому сеті. Можливість відігратися у Марти була - вона зачепилась за подачу Ани на перший сет, але і в цьому випадку румунська спортсменка витримала тиск. Костюк не реалізувала ще 2 брейк-поінта і дозволила суперниці забрати сет.

В другому сеті обидві спортсменки більш ніж впевнено тримали власні подачі. Марта боролась більше не з суперницею, а із власними нервами, проте, українська тенісистка їх, зрештою, опанувала. Наприкінці партії саме Костюк провела єдиний вдалий гейм на прийомі, з першого ж брейк-поінту взяла гейм румунської спортсменки, а за кілька хвилин спокійно подала на партію.

Вирішальний відрізок матчу Марта почала з іще одного успіху на прийомі. Цю перевагу українська спортсменка не просто втримала, а й подвоїла. Наприкінці сету Костюк ще раз взяла подачу Богдан і цим брейком поставила переможну крапку в протистоянні.

В другому колі змагань в Брісбені Марта Костюк зіграє проти 5-ї ракетки турніру Дарії Касаткіної.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі