Теніс України у соцмережах

Даяна Ястремська виграє українське дербі у Юлії Стародубцевої і виходить в основну сітку змагань в Брісбені

Даяна Ястремська виходить в основну сітку змагань категорії WTA 500 в австралійському Брісбені. В фіналі кваліфікації першого турніру нового сезону Даяна в двох партіях переграла свою співвітчизницю Юлію Стародубцеву, яка займає 156-ту сходинку світового рейтингу. На перемогу в українському дербі Ястремська витратила трохи менше ніж півтори години ігрового часу.

WTA 500
Брісбен, Австралія
Кваліфікація, фінал

(2) Даяна Ястремська - (12) Юлія Стародубцева - 6:3, 6:3

На самому початку зустрічі Ястремська програла власну подачу, але дуже швидко повністю перехопила ініціативу в протистоянні. Даяна тричі поспіль відзначилась на прийомі, але не змогла подати на перемогу в сеті із прихованою баранкою - Стародубцева зуміла оформити зворотній брейк під нуль. Втім, з другої спроби Даяна поставила переможну крапку в стартовому сеті.

Друга партія знову почалась із брейку у виконанні Юлії, але з рахунку 0:3 Ястремська знову видала ударний відрізок із трьох поспіль брейків. Величезна кількість помилок Стародубцевої дозволила Даяні таки оформити приховану баранку і здобути право зіграти в основній сітці змагань в Брісбені.

Суперниця Даяни Ястремської по першому колу основної сітки турніру визначиться трохи пізніше. Одразу з основи змагань у Брісбені починають виступи дві інші українські тенісистки. Марта Костюк в першому раунді зіграє проти представниці Румунії Ани Богдан, а Ангеліна Калініна, яка отримала 12-й номер посіву, стартове коло турніру пропускає.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі