Теніс України у соцмережах

Карлос Алькарас розпочав сезон із перемоги над Рішаром Гаске в Мельбурні

2-й номер світового рейтингу і посіву Australian Open - 2024 іспанський тенісист Карлос Алькарас виграє перший офіційний матч поточного сезону. На старті Відкритого Чемпіонату Австралії Карлос в трьох сетах здолав французького ветерана Рішара Гаске, який займає більш ніж скромну 131-шу сходинку поточного світового рейтингу. Якщо в двох заключних партіях матчу Алькарас просто розгромив суперника, то для перемоги в стартовому відрізку зустрічі Карлосу довелось добряче попрацювати. На перемогу в зустрічі Карлос Алькарас витратив трохи більше 2 годин і 20 хвилин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1-й раунд

(2) Карлос Алькарас - Рішар Гаске - 7:6(5), 6:1, 6:2

По-перше, Карлосу Алькарасу і дійсно потрібно було трохи часу, аби увійти в ігровий ритм. Все-таки іспанський тенісист у 24-му році не провів жодного офіційного матчу, а під час виставкових зустрічей форму можна хіба що підтримувати і аж ніяк не набирати. По-друге, Гаске непогано налаштувався на зустріч і був готовий показати свій максимум. Рішар, бездоганно володіє технікою, його бекхенд досі лишається гострим і разючим. А от фізика... 

Є підозра, що навіть у випадку, якби французький тенісист взяв стартовий сет протистояння, це аж ніяк не вплинуло б на підсумковий результат. Алькарас просто завершив би матч не в трьох сетах, а в чотирьох. І в усіх, окрім першої партії іспанський спортсмен би розгромив Гаске. Бо дійсно - сьогоднішній максимум Рішара - відпрацювати на пристойному рівні затяжний сет. 

Але навіть ця стартова партія цілком могла завершитись на користь Алькараса набагато раніше тай-брейку. В трьох геймах Гаске рятував власну подачу із трьох брейк-поінтів. Не важко порахувати, що загалом Карлос заробив і не реалізував одразу 9 брейкових м`ячів. Рішар пробачив, а от чи будуть настільки ж великодушними наступні суперники Алькараса? Питання відкрите. 

Пободався Гаске навіть на тай-брейці, де навіть трапився епізод, коли саме французький тенісист лідирував із міні-брейком. Але Карлос вчасно зібрався і залишив за собою стартовий сет. Ну а далі... Далі вистачило кількох речей. По-перше Алькарас став більше вкладатися у свій гарматний форхенд, а це призвело до суттєвого зростання темпу гри. Ну а по-друге, Карлос підчистив гру. В стартовому сеті він припустився 15-ти невимушеих помилок, що аж надто багато навіть для настільки затяжної партії. Все-таки Карлос не грав під тиском, тож і помилятися мав не настільки часто. 

Отже, цих двох факторів цілком вистачило для того, аби просто змести Гаске із корту. До честі Рішара варто відмітити, що він боровся до останнього розіграшу. При подачі Алькарасом на матч Рішар навіть другий за матч і перший від стартових геймів першого сету брейк-поінт заробив. Не реалізував, але трохи підсолодив гіркоту поразки. 

Ну а Карлос Алькарас в другому раунді Australian Open - 2024 зіграє проти куди більш потужного і свіжого суперника - італійського спортсмена Лоренцо Сонего. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі