Теніс України у соцмережах

Карлос Алькарас здолав Лоренцо Сонего і вийшов у третє коло австралійського мейджора

2-й номер посіву поточного Відкритого Чемпіонату Австралії іспанський тенісист Карлос Алькарас долає стадію другого кола турніру. В чотирьох сетах Карлос здолав представника Італії Лоренцо Сонего, який займає 46-ту сходинку поточного світового рейтингу. На доволі непросту перемогу Алькарас витратив майже 3 з половиною години ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
2-й раунд

(2) Карлос Алькарас - Лоренцо Сонего - 6:4, 6:7(3), 6:3, 7:6(3)

На самому початку зустрічі Алькарас чітко позначив свої претензії на те, аби швидко захопити ініціативу в протистоянні. Три поспіль гейми на подачі італійського тенісиста не обходились без брейк-поінтів. У двох перших випадках Сонего вистояв, але в третьому - Карлос таки оформив перший у зустрічі брейк. Його 2-му номеру посіву Australian Open - 2024 цілком вистачило для перемоги в першому сеті. 

Головним досягненням Лоренцо в другій партії стало те, що італійський тенісист налагодив гру на власній подачі. Шанси на прийомі у Алькараса зникли повністю, правда і сам Карлос тримав власні гейми максимально впевнено. Сет завершився цілком логічним тай-брейком, на якому Сонего доволі несподівано повів одразу із двома міні-брейками - 5:1. Алькарас відставання трохи скоротив, але згодом ще раз програв розіграш на власній подачі. Таким чином Лоренцо зрівняв рахунок за партіями. 

Алькараса цей факт, звісно ж, не порадував. А тому іспанський тенісист задіяв резерви та дуже швидко повів із брейком у третьому сеті. Власні гейми Карлос продовжував тримати настільки впевнено, що інтрига в партії, по суті, зникла саме в тому другому геймі, коли іспанський спортсмен і відзначився на прийомі. 

У четвертому сеті Алькарас знову оформив швидкий брейк, але цього разу одразу ж упустив власну подачу. Для Сонего це був єдиний за весь матч випадок, коли він зміг нав`язати Карлосу боротьбу на прийомі. Певно, Лоренцо прекрасно розумів, що тай-брейк - це єдиний його шанс розраховувати на бодай якийсь успіх в цьому протистоянні, але в цій партії цей відрізок просто ідеально провів уже сам Алькарас. Два міні-брейки і чітка перемога в сеті, а разом з ним, і в усьому матчі. 

В третьому колі Відкритого Чемпіонату Австралії Карлос Алькарас зіграє проти китайського тенісиста Цзюнчена Шана.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне