Теніс України у соцмережах

Еліна Світоліна може зіграти проти Іги Свьонтек в четвертому раунді, Леся Цуренко проти Аріни Сабаленко вже в третьому. В Мельбурні відбулось жеребкування жіночої одиночної сітки Australian Open - 2024


Стала відома сітка жіночих одиночних змагань першого в сезоні Турніру Великого Шолому. Своїх стартових суперниць отримали, зокрема, і чотири українські тенісистки, які напряму потрапили до основної сітки Australian Open - 2024. В першому колі всі представниці України отримали цілком прийнятних опоненток, а от щодо подальших перспектив - є певні питання.

Отже, Еліна Світоліна, яка отримала в Мельбурні 19-й номер посіву, в першому колі зіграє проти володарки wild card місцевої спортсменки Тейли Престон. В другому раунді на Світоліна чекає переможниця матчу між Кайлою Дей із США та болгарською тенісисткою Вікторією Томовою. А от першою сіяною суперницею Еліни стане 15-та ракетка Australian Open - 2024 росіянка Вероніка Кудерметова. Варіант, давайте зізнаємось, дуже вдалий, бо в переліку потенційних суперниць по третьому колу було багато більш складних спортсменок.

А от із потенційною суперницею по четвертому колу, а у випадку з Еліною хочеться зазирнути, як мінімум, до цієї стадії австралійського мейджора, Світоліній відверто не пощастило. Українській тенісистці цілком можливо доведеться зіграти проти лідерки світового рейтингу Іги Свьонтек. З іншого ж боку, хіба може бути на стадії 1/8 фіналу Турніру Великого Шолому проста суперниця? Хіба не має Еліна досвіду перемог над Свьонтек на мейджорах? 

Ангеліна Калініна, яка отримала в Мельбурні 24-й номер посіву, розпочне боротьбу матчем проти представниці Нідерландів Аранчи Рус. Враховуючи, що Ангеліна в 2024-му поки не виграла жодного матчу, суперниця вважається вкрай непростою. Але, були й інші, куди гірші варіанти. Так само, як і з потенційними суперницями по другому колу, де Ангеліні, можливо, доведеться зіграти із Анною Калінською або кимось із кваліфаєрок. Першою сіяною суперницею Калініної може стати 14-та ракетка турніру росіянка Дарія Касаткіна, звісно, якщо їй в другому колі не завадить та ж Слово Стівенс, наприклад.

Леся Цуренко, яка в Мельбурні стала 28-ю ракеткою турніру, почне виступ на Australian Open - 2024 матчем проти італійки Лучії Бронцетті. В другому колі Леся може зіграти із переможницею зустрічі Ребекка Масарова - Александра Соснович, ну а першою сіяною суперницею Цуренко може стати діюча чемпіонка турніру - Аріна Сабаленко. Схоже, вище третього кола дістатися Цуренко буде максимально складно.

Ну і Марта Костюк, яка в посів Australian Open - 2024 в посів не потрапила, на старті турніру зіграє проти американської спортсменки Клер Лю. Здається, пощастило Марті і з першою сіяною суперницею, якою потенційно може стати Елізе Мертенс із Бельгії. А в третьому колі Костюк може зіграти проти 8-ї ракетки змагань Марії Саккарі з Греції.

Нагадаємо, що ще 4 українські тенісистки ведуть боротьбу за потрапляння до основної сітки Australian Open - 2024 крізь сито кваліфікації.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне