Теніс України у соцмережах

Вікторія Азаренко переграла Альону Остапенко і стала суперницею Даяни Ястремської по 1/8 фіналу AO-2024

Спортсменка без прапора Вікторія Азаренко виходить в 1/8 фіналу Турніру Великого Шолому в Мельбурні, який вона вигравала 2 роки поспіль у 2012-му та 2013-му роках. На стадії третього кола минулорічна півфіналістка Australian Open в двох партіях переграла представницю Латвії Альону Остапенко, яка отримала на поточних змаганнях 11-й номер посіву. На перемогу в матчі Азаренко витратила трохи більше 1 години і 20 хвилин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
3-й раунд

(18) Вікторія Азаренко - (11) Альона Остапенко - 6:1, 7:5

В стартовому сеті перевага Азаренко була максимально очевидною. Вікторія швидко повела в рахунку із брейком, а потім ще й вдруге відзначилась на прийомі. І тільки тоді, коли Азаренко вийшла подавати на перемогу в партії, Остапенко змогла хоч якось нав'язати білоруській тенісистці боротьбу на прийомі. Альона навіть дісталась до брейк-поінту, але Вікторія подачу втримала і поставила переможну крапку в сеті.

Друга партія ж навпаки почалась з першого у матчі брейку у виконанні Остапенко. Альона втримувала перевагу аж до подачі на партію, але саме в цей момент Азаренко почала камбек. Вікторія не дозволила суперниці подати на сет, оформила два брейки поспіль і тепер вже сама вийшла подавати на матч. Остапенко була налаштована продовжити боротьбу і мала на це чудові шанси. Латвійська тенісистка заробила в цьому важливому геймі 4 брейк-поінти, але Азаренко кожен з них відіграла, а сама з першого ж матч-поінту завершила зустріч.

В 1/8 фіналу Australian Open - 2024 Вікторія Азаренко зіграє проти української тенісистки Даяни Ястремської.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі