Теніс України у соцмережах

20:22 на тай-брейку вирішального сету. Єлєна Рибакіна програє вже у другому колі Australian Open - 2024

3-тя ракетка світу представниця Казахстану Єлєна Рибакіна не зуміла подолати навіть стадію другого кола на Australian Open - 2024. В ньому Єлєна на затяжному і драматичному тай-брейку третього вирішального сету поступилась представниці країни-терориста Анні Блінковій, яка займає 57-му сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в протистоянні із минулорічною фіналісткою Відкритого Чемпіонату Австралії спортсменка без прапора витратила майже 2 години і 50 хвилин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
2-й раунд

Анна Блінкова - (3) Єлєна Рибакіна - 6:4, 4:6, 7:6(22:20)

Досить важко повертатися до початку зустрічі, яка завершилась настільки феєричним тай-брейком третього сету, але заради повноти картини потрібно хоча б коротко розповісти про те, як спортсменки до того самого "таю" дістались. В стартовому сеті Блінковій вдалось просто ідеально відіграти на власних подачах і дочекатися свого шансу на прийомі. Єдиного брейку Анні вистачило для того, аби повести в рахунку по партіях.

На початку другого сету Блінкова знову вирвалась вперед із брейком, проте Рибакіна повернулась в боротьбу. Представниця Казахстану програну подачу ліквідувала моментально, а ще один брейк Єлєна оформила вже в 10-му геймі, коли Анна подавала на те, аби лишитися в партії. 

Третій сет видався справжнім випробуванням для 3-ї ракетки Australian Open - 2024. Тричі Рибакіна поступалась із брейком, але кожного разу знаходила можливість відігратися. В 12-му геймі, коли у Блінкової була друга спроба подавати на перемогу, Єлєна взагалі врятувалась з двох матч-болів у суперниці. Ось так тенісистки і дійшли до того самого тай-брейку. 

22:20 - саме з таким рахунком у ньому перемогу здобула Блінкова. Майже півгодини тривав тільки цей тай-брейк. Він став найдовшим в жіночому тенісі саме на Турнірах Великого Шолому. 6 матч-болів відіграла на ньому Анна. А сама зуміла поставити крапку в матчі тільки з 10-ї спроби, враховуючи ті матч-поінти, які у росіянки були в 12-му геймі. 

В третьому колі Australian Open - 2024 Анна Блінкова тепер зіграє проти італійської тенісистки Ясміне Паоліні. Ну а Єлєна Рибакіна не захистила минулорічний фінал австралійського мейджора. У рейтингу представниця Казахстану опуститься на 5-ту сходинку. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі