Теніс України у соцмережах

Александр Звєрєв виграє німецьке дербі на старті Відкритого Чемпіонату Австралії

6-й номер посіву на першому в сезоні Турнірі Великого Шолому німецький тенісист Александр Звєрєв не без проблем долає стартовий раунд мейджора. В першому колі Australian Open - 2024 Александр в чотирьох сетах переграв свого співвітчизника Домініка Кепфера, який займає 62-гу сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в дербі Звєрєв витратив три з чвертю години ігрового часу. 

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1-й раунд

(6) Александр Звєрєв - Домінік Кепфер - 4:6, 6:3, 7:6(3), 6:3

Здавалося б, недостачі ігрової практики на початку сезону у Александра Звєрєва точно не було. На United Cup німецький тенісист провів 5 матчів, причому проти більш ніж пристойних суперників. До речі, програв Звєрєв лишень Алексу де Мінору, але навіть ця поразка не стала на заваді підсумковому титулу збірної Німеччини на цьому командному турнірі.

Проте, саме на початку зустрічі Звєрєв зіткнувся із найбільш серйозними проблемами в стартовому поєдинку на Australian Open - 2024, ніби Александру знадобився час для того, аби відчути ігровий ритм. В першому ж геймі поєдинку Звєрєв рятував свою подачу із брейк-поінту, а в наступному геймі німецький спортсмен взагалі догрався до 0:40. Два брейкові м`ячі Звєрєв відіграв, але з третьої спроби Кепфер оформив перший у матчі брейк. Він так і залишився єдиним у стартовому сеті. Александр більше шансів супернику на прийомі не давав, ну а Домінік, прекрасно розуміючи важливість переваги в протистоянні із таким зірковим опонентом, максимально впевнено відіграв всі гейми на власних подачах.

Другу партію Звєрєв спробував почати з чистого аркуша паперу і вже в самому дебюті сету вперше в протистоянні зачепився за подачу суперника. В цей момент Кепфер вистояв, але в середині партії Александр таки відзначився на прийомі. Здавалося б, Звєрєв має спокійно доводити сет до перемоги, і в підсумку партію він таки забрав, але подачу на цей відрізок матчу для 6-го номера посіву легкою точно не назвеш. Александр відігрався з 15:40 і загалом ліквідував три брейк-поінти у співвітчизника. 

В третьому сеті у кожного із суперників було по одному супер шансу на те, аби відзначитися на прийомі. І якщо Звєрєв двома брейк-поінтами не скористався на самому початку партії, то Кепфер зачепився за подачу Александра вже наприкінці сету. У Домініка кожен брейк-поінт був ще й сет-болом, але Звєрєв вистояв. Ну а тай-брейк Александр провів максимально уважно - два виграних на прийомі розіграші і чітка перемога на "таї" та в усій партії.

Здобуття переваги у четвертому сеті Звєрєв відкладати не став. Александр оформив брейк вже у стартовому геймі на прийомі і цієї переваги йому вистачило для підсумкової перемоги в партії та матчі в цілому. Александр навіть міг ставити крапку в протистоянні ще одним успішним геймом на прийомі, втім Кепфер з матч-болу у суперника свою подачу врятував. Але подати на матч, причому під нуль, Домінмік Звєрєву не завадив. 

В другому колі Australian Open - 2024 Александр Звєрєв зіграє проти представника Словаччини Лукаша Кляйна.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі