Теніс України у соцмережах

Грігор Дімітров в чотирьох сетах переграв Мартона Фучовича на старті AO - 2024

Болгарський тенісист Грігор Дімітров, який в Мельбурні отримав 13-й номер посіву, не без проблем подолав стадію першого кола Australian Open - 2024. В стартовому матчі на кортах Відкритого Чемпіонату Австралії Грігор в чотирьох сетах переграв представника Угорщини Мартона Фучовича, який займає 70-ту сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в протистоянні Дімітров витратив три з половиною години ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1-й раунд

(13) Грігор Дімітров - Мартон Фучович - 4:6, 6:3, 7:6(1), 6:2

Звісно, Грігору Дімітрову випав не такий вже й простий суперник, як для стартового раунду Турніру Великого Шолому. З іншого боку, інакше як "провалом" дебют першої партії для болгарського тенісиста і не назвеш. Грігор не просто програв вже перший гейм матчу на власній подачі, у сьомому геймі він ще й дозволив Фучовичу подвоїти перевагу в рахунку. Так, навіть поступаючись із двома брейками Дімітров боротьбу за сет не припинив. Вже в наступному геймі одну програну подачу болгарський спортсмен відіграв, не реалізувавши при цьому спочатку потрійний брейк-поінт. Але з другої спроби Мартон подав на перемогу в стартовій партії.

Цікаво, що і на початку другого сету Фучович зумів вирватися в лідери. Але саме з брейку у виконанні угорського спортсмена і почалось те, що цілком можна назвати камбеком у виконанні Дімітрова. На програну подачу Грігор відреагував просто майстерно - одразу двома поспіль брейками. Власні гейми 13-й номер посіву до завершення другого сету тримав максимально впевнено, тож шансів повернутися у боротьбу за партію у Мартона просто не було. 

Певно, останньою можливістю для Фучовича позначити свої претензії на перемогу в протистоянні був тай-брейк третього сету. Протягом партії брейків глядачі так і не побачили, хоча можливості для успіху на прийомі були у обох спортсменів. Але "тай" Дімітров провів на фантастичному рівні, віддавши Мартону всього 1 розіграш. 

А в четвертому сеті Дімітров просто добив суперника. Відігравши вже традиційний брейк-поінт на самому початку партії, Грігор повністю прибрав ініціативу до власних рук і завершив матч із перевагою одразу в два брейки в цій партії.

В другому колі Australian Open - 2024 Грігор Дімітров зіграє проти переможця протистояння між Себастьяном Офнером і Танасі Коккінакісом. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне