Теніс України у соцмережах

Грігор Дімітров здобув непросту перемогу над Танасі Коккінакісом в другому колі змагань в Мельбурні

Болгарський тенісист Грігор Дімітров, який на Australian Open - 2024 отримав 13-й номер посіву, не без проблем подолав стадію другого кола поточного Турніру Великого Шолому. В чотирьох сетах Грігор переграв місцевого спортсмена Танасі Коккінакіса, який займає 80-ту сходинку світового чоловічого рейтингу. На перемогу в матчі Дімітров витратив три з половиною години ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
2-й раунд

(13) Грігор Дімітров - Танасі Коккінакіс - 6:3, 6:2, 4:6, 6:4

 В стартових партіях перевага Дімітрова, можливо, була не такою вагомою по грі чи рахунку, але сумнівів в тому, що болгарський тенісист налаштувався на перемогу в матчі, не було ніяких. І Грігор методично до цієї перемоги рухався. Так, в стартовому сеті саме Дімітров першим відзначився на прийомі в четвертому геймі матчу. В трьох подальших геймах у спортсмена на прийомі неодмінно виникали брейк-поінти, але у підсумку до самого завершення сету тенісисти брали свої подачі. 

В другій партії Дімітров зумів не тільки здобути перевагу із брейком вже у стартовому геймі, а й подвоїти її в середині сету. По суті, у Коккінакіса при всьому бажанні не було жодної можливості для того, аби бодай скоротити це відставання. Та й на початку третього сету австралійський спортсмен ледь не програв власну подачу - стартовий гейм партії Танасі взяв з трьох брейк-поінтів у суперника. 

Але потроху Коккінакісу вдалось вирівняти гру. В середині третього сету він, нарешті, почав чіплятися на прийомі, а під завісу партії таки оформив перший у зустрічі брейк. Саме ним австралійський тенісист і перевів поєдинок у четвертий сет. 

У ньому Дімітров повернув собі впевнену гру на власних геймах. До того ж, болгарський тенісист методично нав`язував Танасі боротьбу на прийомі. Коккінакіс врятував гейм з брейк-поінта на початку сету, відіграв 4 брейкові м`ячі в середині партії, але в 9-му геймі таки упустив подачу. А одразу після цього брейку Грігор під нуль подав на перемогу. 

В третьому колі Australian Open - 2024 Грігор Дімітров зіграє проти представника Португалії Нуну Боргеша.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне