Теніс України у соцмережах

Новак Джокович здолав Тейлора Фріца на шляху до півфіналу Australian Open - 2024

Лідер поточного світового рейтингу і діючий чемпіон Australian Open сербський тенісист Новак Джокович продовжує успішні виступи в Мельбурні. На стадії 1/4 фіналу Новак в чотирьох сетах здолав представника США Тейлора Фріца, який займає 12-ту сходинку в чоловічій класифікації. На перемогу в протистоянні Джокович витратив не набагато менше чотирьох годин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1/4 фіналу

(1) Новак Джокович - (12) Тейлор Фріц - 7:6(3), 4:6, 6:2, 6:3

Стартовий сет зустрічі залишив досить змішані відчуття. З одного боку Джокович постійно тиснув на суперника і стабільно нав'язував Фріцу боротьбу на прийомі, а з іншого, з реалізацією шансів у Новака була справжня біда. В трьох геймах на подачі Тейлора сербський тенісист діставався до брейкових м'ячів, заробив сумарно 8 брейк-поінтів, але жоден з них не став для Джоковича успішним.

Більше того, наприкінці сету несподівано шанс отримав американський тенісист. Новак забуксував під час подачі на тай-брейк і тепер вже Тейлор заробив подвійний брейк-поінт, який був ще й подвійним сет-болом для нього. Джокович вчасно прокинувся і не тільки врятував гейм, а й більш ніж впевнено виграв тай-брейк стартової партії.

В другому сеті Джокович продовжив так само розкидатися нереалізованими брейк-поінтами. Але ускладнилось для Новака все тим, що вже після стартового гейму сербський тенісист опинився у ролі наздоганяючого. Фріц, якому вдалось оформити швидкий брейк, у підсумку цю перевагу втримав. При цьому Тейлор відіграв у цій партії ще 7 брейк-поінтів. Виходить, що у Джоковича за перші два сети статистика реалізованих брейкових м'ячів виглядала "фантастично" - 0 з 15-ти.

І ось нарешті, тільки на початку третього сету Новак відзначився на прийомі. Джокович взагалі ідеально провів цей відрізок матчу. Здобувши перевагу в рахунку сербський тенісист чітко відпрацьовував власні гейми, а наприкінці сету оформив і ще один брейк.

Потужну гру Новак продовжив демонструвати і в четвертому сеті. В середині партії Джокович знову повів в рахунку, але вже в наступному геймі Тейлор відновив рівновагу. Сербський тенісист знайшов потужну відповідь - ще один брейк, який він до того ж оформив під нуль. А вже в наступному геймі Джокович успішно подав на перемогу. Вона, до речі, для Новака стала 700-ю в кар'єрі на хардовому покритті.

У півфіналі Australian Open - 2024 Новак Джокович зіграє проти переможця матчу Яннік Зіннер - Андрєй Рубльов.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне