Теніс України у соцмережах

Новак Джокович із двома баранками переграв Адріана Маннаріно на шляху до чвертьфіналу Australian Open - 2024


Лідер посіву Australian Open - 2024 та поточного світового рейтингу сербський тенісист Новак Джокович більш ніж впевнено долає стадію четвертого кола Відкритого Чемпіонату Австралії. В трьох партіях Новак здолав 20-ту ракетку австралійського мейджора представника Франції Адріана Маннаріно. В двох стартових сетах Джокович не віддав супернику ані гейму, оформивши таким чином дві повноцінні баранки. На перемогу в матчі Новак витратив близько 1 години і 45 хвилин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1/8 фіналу

(1) Новак Джокович - (20) Адріан Маннаріно - 6:0, 6:0, 6:3

Виграти 13 стартових геймів зустрічі... По-перше, таке можливо тільки у чоловічому одиночному розряді Турнірів Великого Шолому, бо в усіх інших випадках буде достатньо взяти 12 геймів для перемоги із двома баранками. По-друге, таке називають навіть не вагомою заявкою на перемогу, а тонким таким натяком на суцільний розгром. 

І що найцікавіше, ну не повертається язик назвати Маннаріно в цьому матчі "безнадійним". Ні, в кожному із двох стартових сетів у Андріана були можливості для брейку - Джокович рятувався з подвійного брейк-поінту вже у стартовому геймі зустрічі і видряпав перемогу у ще одному непростому геймі в середині другого сету. Маннаріно боровся і за кожен власний гейм, але у підсумку...

0:6, 0:6, 0:1 - саме за такого рахунку Маннаріно взяв свій перший гейм в матчі. Оваціями Адріана нагородили за це такими, ніби він, щонайменше, сет взяв. Але і в третьому сеті Новак продовжив диктувати свої умови. Перший номер світового рейтингу швидко досягнув переваги із брейком і чітко довів зустріч до перемоги, хай і без третьої баранки.

В 1/4 фіналу Australian Open - 2024 Новак Джокович зіграє проти переможця матчу між Стефаносом Ціціпасом та Тейлором Фріцем.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне