Теніс України у соцмережах

Новак Джокович зіткнувся з несподіваними проблемами вже на старті Australian Open - 2024


Лідер поточного світового рейтингу і перший номер посіву Australian Open - 2024 сербський тенісист Новак Джокович здобуває не таку вже й просту перемогу на старті змагань. В першому колі австралійського мейджора Новак в чотирьох сетах здолав хорватського кваліфаєра Діно Пріжмича, який займає 178-му сходинку чоловічої класифікації. На стартову перемогу в Мельбурні Джокович витратив чотири години ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1-й раунд

(1) Новак Джокович - (Q) Діно Пріжмич - 6:2, 6:7(5), 6:3, 6:4

Фізичні кондиції та форма Новака Джоковича перед стартом Відкритого Чемпіонату Австралії викликала чимало занепокоєнь у прихильників лідера світового рейтингу. Але навіть при цьому проблем в стартовому матчі проти кваліфаєра Новаку не передрікав ніхто. А чотири витрачені на перемогу партії - це дійсно проблеми, тим більше, що спадів у грі Джоковича протягом цієї зустрічі дійсно вистачало. 

Хоча, в стартовому сеті про ці проблеми замислюватися приводів не було. Новак впевнено повів із брейком на самому початку зустрічі, а потім ще й закріпив перевагу виграним під нуль геймом на прийомі. Коли Пріжмич повів із брейком на початку другої партії, це можна було б розцінювати, як тривожний дзвіночок, але Новак одразу ж відігрався. От тільки тай-брейк цього сету сербський спортсмен просто провалив. Діно повів із рахунком 6:2 і тільки нерви Пріжмича дозволили Джоковичу скоротити відставання до мінімуму. Хоча, партію хорватський тенісист таки забрав.

Більше того, Пріжмич повів із брейком на самому початку третього сету, а це вже було геть неприємно для Новака. І це при тому, що саме Джокович першим відзначився на прийомі, а потім двічі поспіль програв власну подачу. Діно банально не вистачило досвіду втримати цю перевагу. Серб завівся, підсилив гру, а Пріжмич трохи посипався і двічі дозволив супернику відзначитися на прийомі.

На четверту партію Новак вже вийшов із налаштуванням завершувати протистояння. Джокович повів із двома брейками, але дозволив Діно скоротити відставання. Закінчення сету теж виявилось досить нервовим - перший номер рейтингу поставив крапку в поєдинку тільки з сьомого матч-болу, відпустивши, наприклад, Діно з 0:40 на прийомі.

В другому колі Australian Open - 2024 Новак Джокович зіграє проти переможця австралійського дербі Алексєй Попирін - Марк Полманс.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне