Теніс України у соцмережах

Тейлор Фріц переграв Стефаноса Ціціпаса і став суперником Новака Джоковича по чвертьфіналу Australian Open - 2024


Американський тенісист Тейлор Фріц пробивається в 1/4 фіналу Відкритого Чемпіонату Австралії. На стадії 4-го кола Тейлор впорався із представником Греції Стефаносом Ціціпасом, який в Мельбурні отримав 7-й номер посіву. На перемогу в матчі Фріц витратив чотири партії і трохи більше трьох годин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1/8 фіналу

(12) Тейлор Фріц - (7) Стефанос Ціціпас - 7:6(3), 5:7, 6:3, 6:3

На самому початку зустрічі спортсмени обмінялись вкрай непростими геймами на власних подачах. Спочатку з подвійного брейк-поінту врятувався Ціціпас, а вже за кілька хвилин з такого самого рахунку - 15:40 рятувався Фріц. Проблеми із подачею обидва спортсмени подолали дуже швидко - до самого завершення першої партії не було зафіксовано більше жодного брейк-поінта. Ну а на тай-брейці Фріц показав просто дива стабільності і лишив за собою увесь сет.

В другій партії все рухалось до ще одного тай-брейку, але в останній момент Ціціпас оформив перший брейк у матчі. Тейлор, що найцікавіше, ще міг відігратися. В наступному геймі під час подачі Стефаносом на сет американець заробив перший в партії брейк-поінт, але реалізувати його так і не зміг.

На початку третього сету вже Тейлор зумів вперше у зустрічі взяти гейм на прийомі, проте Ціціпас моментально відігрався. Фріц не припинив тиснути на суперника і свого таки досягнув. В середині сету Стефанос відігрався з подвійного брейк-поінту, але вже наступний власний гейм грецький спортсмен упустив. Цю перевагу Фріц втримав до переможного завершення партії.

Боротися на рівних в четвертому сеті Ціціпас зумів не так вже й довго. Із середини партії Тейлор повністю перехопив ініціативу і встиг оформити два поспіль брейки. Таким чином Стефанос Ціціпас не захищає очки за минулорічний фінал і опиняється на межі вильоту з топ-10 світового рейтингу. Наприклад, вже сьогодні у випадку перемоги Алекса де Мінора над росіянином Рубльовим грецький тенісист втратить всі шанси втриматися в десятці за підсумками Australian Open - 2024.

Ну а Тейлор Фріц у 1/4 фіналу австралійського мейджора зіграє проти лідера світового рейтингу сербського тенісиста Новака Джоковича.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі