Теніс України у соцмережах

Еліна Світоліна в напруженій боротьбі поступилась Коко Гофф у фіналі змагань в Окленді


Українська тенісистка Еліна Світоліна програє у фінальному матчі змагань категорії WTA 250 в новозеландському Окленді. В титульному поєдинку Еліна дала справжній бій першій ракетці турніру та його діючій чемпіонці Коко Гофф зі Сполучених Штатів Америки. Напружена зустріч тривала трохи більше двох із половиною годин ігрового часу.

WTA 250
Окленд, Нова Зеландія
Фінал

(1) Коко Гофф - (2) Еліна Світоліна - 6:7(4), 6:3, 6:3

Давайте будемо відвертими. Еліна Світоліна точно не вважалась фавориткою цього фінального протистояння. Коко Гофф не просто захищала минулорічний трофей в Окленді. Американка є не тільки лідером посіву і, наприклад, чемпіонкою останнього Турніру Великого Шолому - US Open - 2023. До гри Гофф наразі немає жодних питань. Про що говорити, якщо до сьогоднішньої зустрічі Коко не програвала в Окленді 18 партій поспіль?

Цю фантастичну серію Гофф Еліна Світоліна перервала. При цьому, для перемоги в стартовому сеті українській тенісистці довелось демонструвати справжній характер. Двічі Еліна програвала власну подачу, але кожного разу вона моментально повертала рівновагу в рахунку. Та окремо варто відзначити, як Світоліна відіграла другий брейк - Гофф вийшла подавати на партію і навіть заробила подвійний сет-бол, але Еліна виплуталась і з такої непростої ситуації. У підсумку Світоліна оформила перемогу в стартовому сеті на доволі непростому тай-брейку.

На самому початку другого сету Гофф знову повела в рахунку із геймом на прийомі в активі. Цього разу швидко відіграти відставання Світоліній не вдалося, більше того, ближче до завершення сету Еліна вдруге програла власну подачу. Цікаво, що Гофф знову не змогла подати на перемогу в партії із першої спроби. Але в другому сеті відставання Еліни було аж надто великим, тим більше, що одразу після першого зворотнього брейку українська тенісистка ще раз упустила власну подачу, а разом із нею і усю партію.

Вирішальний сет починався у напруженій і цілком рівній боротьбі. Світоліна, нарешті, зуміла не відпустити суперницю у відрив в дебюті партії, правда і на прийомі в української спортсменки шансів особливих не було. Та ближче до завершення матчу Гофф таки скористалась своїми можливостями і оформила черговий брейк. Еліна поборолась за подачу суперницею на чемпіонство, не дарма ж в кожному сеті Світоліна вигравала подібні важливі гейми. Але цього разу Еліна зуміла хіба що брейк-поінт заробити. Його Коко впевнено відіграла і завершила фінальну зустріч на свою користь.

Для Коко Гофф трофей в Окленді стає другим поспіль - американка захистила свій минулорічний титул на цих змаганнях. Загалом Коко всьоме підіймає над головою трофей турнірів категорії WTA.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі