Теніс України у соцмережах

Дива не трапилось. Юлія Стародубцева без шансів поступилась Онс Жабер на старті основної сітки Australian Open - 2024

Українська тенісистка Юлія Стародубцева, яка пробилась в основну сітку Australian Open - 2024 крізь сито кваліфікації, не зуміла нав`язати боротьбу в стартовому колі турніру. В першому у кар`єрі матчі в "основі" мейджора Юлія в двох партіях поступилась 6-й ракетці змагань представниці Тунісу Онс Жабер. За всю зустріч Стародубцева зуміла виграти лише 4 гейми. На перемогу в протистоянні Жабер витратила трохи менше 1 години і 10 хвилин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1-й раунд

(6) Онс Жабер - (Q) Юлія Стародубцева - 6:3, 6:1

Звісно, успіх Юлії Стародубцевої у цьому матчі можна було б назвати гучною сенсацією. Українська спортсменка дебютувала в основних сітках Турнірів Великого Шолому і отримала в суперниці імениту тенісистку - 6-ту сходинку світового рейтингу. Але результат тієї ж Даяни Ястремської, яка сьогодні буквально знищила Маркету Вондроушову, змусив нас вірити у диво. На жаль, ліміт цих приємних несподіванок на перше коло Australian Open - 2024 виявився вичерпаним. 

Насправді Юлія сьогодні провела далеко не настільки поганий матч. У Стародубцевої горіли очі, вона експериментувала, намагалась підлаштуватися під гру суперниці, ризикувала. Але не вистачило ледь не головних елементів - банального досвіду, холодної голови, зваженості в прийнятті рішень та стабільності. Все це, навпаки, продемонструвала Жабер. Часом представниця Тунісу діяла на корті навіть якось вальяжно, але при цьому всі її, здавалося б, недбалі удари, потрапляли саме туди, куди було потрібно. Ну а про фірмові укорочені удари від Онс знає увесь жіночий тур. Їхню силу сьогодні відчула і Юлія. 

Крім цього Жабер чітко знаходила слабкі місця в діях української спортсменки. Не можна сказати, що увесь матч Онс тільки те й робила, що навантажувала бекхенд Стародубцевої. Але в потрібний момент Жабер робила переведення м`яча саме під незручну руку Юлії і саме з цього починалась більшість разючих атак Онс. 

Щодо перебігу зустрічі, то довго зупинятися на ньому не варто. Так, саме Стародубцева першою відзначилась на прийомі, вигравши вже стартовий гейм на подачі суперниці. Але Жабер дуже швидко відповіла одразу двома поспіль брейками. Юлія відігралась, проте не змогла втримати надзвичайно важливий 8-й гейм стартового сету. В ньому українська спортсменка ліквідувала 5 брейк-поінтів, але з шостої спроби Жабер таки оформила брейк. Одразу після нього Онс максимально впевнено подала на перемогу в першому сеті. 

Друга партія взагалі стала грою в одні ворота. Онс ніби надихнулась перемогою в стартовому сеті і часом навіть стала грати на публіку, видаючи ризиковані удари один за одним. Найважливіше, що у представниці Тунісу вони майже завжди проходили. Чим відповісти на таку натхненну гру Юлія просто не знала. У підсумку - поразка 1:6 і неоціненний досвід гри на одному з центральних кортів Турніру Великого Шолому. 

Завдяки виходу в основну сітку Australian Open - 2024 Юлія Стародубцева трохи покращить свої позиції в рейтингу і закріпиться у топ-150 жіночої класифікації. Ну а Онс Жабер в другому колі змагань в Мельбурні зіграє проти переможниці матчу між Міррою Андрєєвою та Бернардою Перою. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне