Теніс України у соцмережах

Марта Костюк здобула вольову перемогу над росіянкою і вдруге в кар'єрі зіграє в 1/8 фіналу Турнірів Великого Шолому

Українська тенісистка Марта Костюк пробивається в четверте коло Відкритого Чемпіонату Австралії. На стадії третього раунду Марта здобула непросту перемогу над росіянкою Еліною Аванесян, яка займає 74-ту сходинку поточного світового рейтингу. Костюк розгромно програла стартовий сет зустрічі, втім зуміла переломити хід протистояння і взяти два наступних сети. На перемогу в матчі Марта витратила навіть більше двох із половиною годин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
3-й раунд

Марта Костюк - Еліна Аванесян - 2:6, 6:4, 6:4

Початок зустрічі ніби мав вселити оптимізм у вболівальників українського тенісу, адже поєдинок Марта Костюк почала із брейку. Але як же швидко настрій змінився і ситуація на корті змусила в думках повертатися у розгром Лесі Цуренко, наприклад. Після брейку Костюк примудрилась тричі поспіль віддати росіянці свою подачу і з прихованою баранкою, яку Марта отримала з рахунку 2:0, віддати всю стартову партію.

На початку другого сету Костюк програла і сьомий поспіль гейм, причому знову це була власна подача української тенісистки. Але круте піке вдалось зупинити - Марта вже в наступному геймі оформила зворотній брейк. Загалом партія минула із обопільними шансами на прийомі. У сеті було лише два гейми без брейк-поінтів і обидва, до речі, саме на подачі Костюк. 

Але повернімось до розвитку подій. Отже, Марта спочатку зрівняла рахунок після швидкого брейку у виконанні Аванесян, а потім в середині партії і вирвалась вперед - подачу суперниці українська тенісистка взяла під нуль. Костюк навіть заробила подвійний сет-бол на прийомі, але спортсменка без прапора зуміла вистояти, а за кілька хвилин ще й завадити Марті подати на сет. На щастя, крапку в партії українська спортсменка змогла поставити вже в наступному геймі на прийомі, до речі, максимально бойовому і напруженому.

Здавалось, що тепер, нарешті, ініціатива повністю перейшла на бік Костюк. На початку вирішального сету Марта повела одразу із двома брейками - 4:0. Так, це не було схоже на розгром, адже Марта робила брейки у напруженій боротьбі, та й власні подачі українська тенісистка вигравала хоч і без брейк-поінтів у суперниці, але не без проблем загалом. 

Тим не менше, було досить несподівано побачити повернення Аванесян в боротьбу із такого рахунку. А Еліна, оформивши 2 брейки поспіль, повернулась і повністю вирівняла ситуацію на табло. Інша справа, що наприкінці зустрічі саме у росіянки не витримали нерви. Аванесян провалила 10-й гейм, Костюк оформила брейк під нуль і ним поставила переможну крапку в протистоянні.

В 1/8 фіналу Australian Open - 2024 Марта Костюк зіграє проти переможниці матчу між ще однією росіянкою Марією Тимофєєвою та 10-ю ракеткою турніру представницею Бразилії Беатріс Хаддад-Маєю.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі