Теніс України у соцмережах

Марта Костюк успішно подолала стартовий раунд Australian Open - 2024


Українська тенісистка Марта Костюк пробивається до другого кола Відкритого Чемпіонату Австралії. В стартовому поєдинку Australian Open - 2024 Марта в трьох партіях переграла представницю США Клер Лю, яка займає 98-ту сходинку жіночого світового рейтингу. На перемогу в матчі Костюк витратила 2 години і 5 хвилин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1-й раунд

Марта Костюк - Клер Лю - 6:3, 4:6, 6:1

Початок зустрічі вийшов доволі оптимістичним для прихильників українського тенісу, адже Марта зуміла повести із брейком вже після стартового гейму матчу. Лю достатньо швидко відіграла відставання, але Костюк не просто одразу ж відновила перевагу із брейком, а й до кінця стартового сету ще раз відзначилась на прийомі.

А ось дебют другої партії Марта буквально провалила. Клер зуміла двічі поспіль взяти подачу української тенісистки і повести в рахунку - 5:2. Марта, до її честі, боротьбу за сет не припинила і навіть завадила Лю з першої спроби подати на партію. Втім повністю ліквідувати солідне відставання у Костюк не вийшло.

Але, на щастя, на вирішальний сет Марта вийшла вже геть з іншим налаштуванням. Українська тенісистка швидко повела із брейком, ближче до завершення партії ще й подвоїла свою перевагу, і спокійно оформила вихід у друге коло австралійського мейджора.

Наступною суперницею Марти Костюк в Мельбурні стане бельгійська спортсменка Елізе Мертенс, яка на Australian Open - 2024 отримала 25-й номер посіву.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі