Теніс України у соцмережах

Марта Костюк на чемпіонському тай-брейку здолала Елізе Мертенс в Мельбурні


Українська тенісистка Марта Костюк з боями пробивається в третє коло Відкритого Чемпіонату Австралії. На стадії другого раунду Марта здобула надважку і вольову перемогу над 25-ю ракеткою турніру бельгійською тенісисткою Елізе Мертенс. Костюк програла стартовий сет, але переломила хід зустрічі та вирвала перемогу на чемпіонському тай-брейку вирішальної партії.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
2-й раунд

Марта Костюк - (25) Елізе Мертенс - 5:7, 6:1, 7:6(10:6)

Марта Костюк розпочала зустріч з програної власної подачі. Та й в цілому в першому сеті українська тенісистка частенько відчувала проблеми з уведенням м'яча в гру. Двічі Марта змогла відігратися з брейку у виконанні Мертенс, а ось третій програний гейм на власній подачі Костюк ліквідувати вже не встигла. Завадивши українці подати на тай-брейк, Елізе вже в наступному геймі поставила переможну крапку в партії.

А ось другий сет показав, наскільки потужною і небезпечною може бути Костюк в ті моменти, коли їй вдається побороти свої надмірні емоції і показати стабільну гру. Марта повела одразу з двома брейками - 5:0 і чітко довела партію до перемоги із розгромним рахунком.

Вирішальний сет провалювати Мертенс вже не захотіла і повністю вирівняла гру. У підсумку жодній із суперниць відзначитись на прийомі не вдалось, хоча шанси були. Наприклад, Елізе мала матч-бол на прийомі, але українська тенісистка вистояла.

На чемпіонському тай-брейку Мертенс, здавалося б, швидко пішла у вирішальний відрив. Бельгійська спортсменка повела з двома міні-брейками - 3:0, але Марта зібралась і до кінця тая діяла на власних подачах просто ідеально. А на прийомі Костюк вдалось взяти 4 розіграші, що і дозволило українській тенісистці оформити виход в третє коло Відкритого Чемпіонату Австралії.

В ньому Марта Костюк зіграє проти переможниці матчу між Марією Саккарі та Еліною Аванесян.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне