Теніс України у соцмережах

Марта Костюк розгромила росіянку на шляху до першого в кар'єрі чвертьфіналу Турніру Великого Шолому


Українська тенісистка Марта Костюк вперше в кар'єрі заграє на стадії 1/4 фіналу Турнірів Великого Шолому. На стадії четвертого кола Відкритого Чемпіонату Австралії Марта в двох партіях більш ніж впевнено розібралась із представницею країни-терориста Марією Тимофєєвою, яка займає 170-ту сходинку поточного світового рейтингу. За увесь матч Марта віддала суперниці всього 3 гейми. На вихід у чвертьфінал Australian Open - 2024 Марта Костюк витратила близько години із чвертю ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
4-й раунд

Марта Костюк - (Q) Марія Тимофєєва - 6:2, 6:1

Настільки вже розхвалювали Марію Тимофєєву за перемоги над Алізе Корне, Каролін Возняцкі та Беатрс Хаддад-Маєю, що часом починало і дійсно здаватися, що ледь не росіянка має бути фавориткою матчу. Можливо, що саме такий "піар" для Тимофєєвої зіграв на руку Марті. Впевнений, що і без нього команда правильно б налаштувала тенісистку на такий відповідальний матч. Але із рекламою Тимофєєвої Костюк точно хотілось довести, наскільки всі ці видані аванси поспішні.

Зустріч почалась зі швидкого брейку у виконанні Костюк. Але одразу після нього поєдинок було перервано у зв'язку із дощем в Мельбурні. На право проводити матч на арені з дахом Костюк та Тимофєєва, на думку організаторів я поки не награли, тож довелось чекати на завершення негоди. На щастя, тривала вона недовго.

Після поновлення зустрічі Марта втримала досить непростий гейм на власній подачі, під час якого їй довелось відігратися з двох брейк-поінтів. Більше в стартовій партії шансів суперниці на прийомі Костюк не давала. А наприкінці сету українська тенісистка сама скористалась провалом Тимофєєвої. При подачі на право лишитися в сеті росіянка почала аж надто нервувати, чим і скористалась Костюк - 6:2 - спокійна перемога в партії.

Другий сет Марта провела на тому ж пристойному і потужному рівні. Знову саме українська тенісистка першою відзначилась на прийомі і цим змусила росіянку намагатися летіти відіграватися. Костюк, як і в першій партії, втримала непросту власну подачу з двох брейк-поінтів, а потім здійснила контрольний брейк, після якого опір Тимофєєвої втратив будь-який сенс. З першої ж спроби Марта подала на вихід у чвертьфінал Australian Open - 2024.

В ньому Марта Костюк зіграє проти однієї із фавориток турніру - американської тенісистки Коко Гофф. Звісно, в цьому випадку за будь-яких вподобань, саме Коко буде фавориткою зустрічі, причому явною. Перед командою Костюк стоїть непросте завдання, по-перше, обрати правильну стратегію на підготовку до зустрічі. Налаштовувати Марту, як на останній бій, чи навпаки, розслабити її і дати можливість вийти на корт і насолоджуватися моментом - ці змагання в Мельбурні Костюк вже може заносити собі у жирний плюс. Сподіваємось, рішення буде правильним. І може після наступного матчу ми будемо писати про гучну сенсацію у виконанні Марти Костюк.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне