Теніс України у соцмережах

Марта Костюк пробивається у чвертьфінал змагань в Аделаїді


Українська тенісистка Марта Костюк успішно подолала стадію другого кола на змаганнях категорії WTA 500 в австралійській Аделаїді. В боротьбі за вихід в 1/4 фіналу турніру Марта в напруженому трисетовому поєдинку здолала представницю США Тейлор Таунсенд, яка займає 80-ту сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в зустрічі Костюк витратила трохи більше двох із чвертю годин ігрового часу.

WTA 500
Аделаїда, Австралія
2-й раунд

Марта Костюк - (LL) Тейлор Таунсенд - 6:3, 2:6, 6:4

На самому початку зустрічі Костюк вдалось здобути вагому перевагу одразу у 2 брейки - 4:0. Розгрому в стартовому сеті не вийшло, бо Таунсенд кинула всі сили на те, щоб відігратися. Проте, найважливішим для Марти було те, що партію до перемоги вона таки довела, хоч у кінцівці сету українка і двічі програла власну подачу.

В другому сеті Таунсенд спочатку повністю вирівняла гру, а потім і остаточно захопила ініціативу. Із середини партії американська тенісистка двічі поспіль відзначилась на прийомі і спокійно перевела зустріч у вирішальний відрізок.

Марта прийшла до тями і, здавалось, в дебюті третьої партії здобула вирішальну перевагу - 3:0 із двома брейками. Проте, Таунсенд не опустила рук і відіграла обидві програні подачі. Костюк зуміла відзначитися на прийомі і втретє та одразу після цього брейку вийшла подавати на перемогу. Гейм вийшов більш ніж бойовим, але відігравши одразу 6 (!) брейк-поінтів українська тенісистка таки поставила переможну крапку в зустрічі.

У чвертьфіналі турніру в Аделаїді Марта Костюк зіграє проти переможниці матчу між Каролін Гарсією та Альоною Остапенко.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне