Теніс України у соцмережах

Хуберт Хуркач прикро поступився "нейтральному" Медвєдєву у п'ятисетовій битві в чвертьфіналі Australian Open


Польський тенісист Хуберт Хуркач не зумів створити сенсацію та вибити із боротьби на Australian Open - 2024 спортсмена без прапора представника країни-агресора Даніїла Медвєдєва. На стадії 1/4 фіналу Хуберт, який отримав у Мельбурні 9-й номер посіву, нав'язав супернику справжню боротьбу, але у підсумку поступився у п'яти партіях. На перемогу в протистоянні Медвєдєв витратив близько чотирьох годин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1/4 фіналу

(3) Даніїл Медвєдєв - (9) Хуберт Хуркач - 7:6(4), 2:6, 6:3, 5:7, 6:4

На чиєму боці у сьогоднішньому матчі були всі наші симпатії, окремо підкреслювати, напевно, не варто. Зустріч Хуркач почав не найкращим чином і вже у стартовому геймі матчу примудрився упустити власну подачу. Але в середині сету польський тенісист знайшов можливість відігратися і у підсумку стартова партія докотилась до тай-брейку. На ньому успіх Медвєдєву приніс єдиний на обох спортсменів міні-брейк.

На програш стартового сету Хуберт відреагував максимально потужно. В стартовому геймі другої партії вже сам Хуркач відзначився на прийомі і не просто втримав цю перевагу, а й закріпив успіх ще одним брейком у сьомому геймі. Одразу після нього польський спортсмен успішно подав на перемогу в сеті.

На початку третьої партії Хуберт спробував розвинути успіх, але в двох геймах на прийомі, в яких поляк нав'язав Даніїлу справжню боротьбу, Медвєдєв відіграв одразу 5 брейк-поінтів. Один із цих геймів "нейтральний" спортсмен взагалі врятував з рахунку 0:40. Але найбільш прикрим для Хуркача був той факт, що між цими бойовими геймами на прийомі він ще й програв власну подачу і відпустив суперника у відрив. Наприкінці партії Медвєдєв міг і вдруге відзначитися на прийомі, але Хуберт втримав гейм з потрійного сет-болу у опонента. А от завадити Медвєдєву подати на партію польський спортсмен вже не зумів.

Коли на початку четвертого сету Хуберт знову упустив власну подачу, здавалося, що ситуація для нього стає просто критичною - 1:2 по партіях і відставання із брейком. Проте, Хуркач не здався. В середині сету польський спортсмен оформив зворотній брейк, а у вирішальний момент завадив Медвєдєву подати на тай-брейк четвертого сету і перевів зустріч у вирішальний відрізок.

Його долю вирішив єдиний успіх на прийомі у виконанні Даніїла. Тенісист без прапора оформив брейк в середині партії, а от Хуберт упустив можливість відігратися вже в наступному геймі, коли не реалізував брейк-поінт. За лічені хвилини Медвєдєв успішно подав на вихід у півфінал австралійського мейджора.

За вихід у титульний матч Australian Open - 2024 Даніїл Медвєдєв посперечається із переможцем матчу Карлос Алькарас - Александр Звєрєв.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі