Теніс України у соцмережах

Рафаель Надаль з трьох матч-болів упустив перемогу над Джорданом Томпсоном в Брісбені

Іспанський тенісист Рафаель Надаль не зумів пробитися у півфінал змагань категорії ATP 250 в Брісбені, на яких він почав непростий шлях повернення в тур після майже річної перерви у виступах. На стадії 1/4 фіналу Рафаель в драматичному протистоянні поступився місцевому спортсмену Джордану Томпсону, який займає 55-ту сходинку поточного світового рейтингу. Надаль протягом другого сету упустив 3 матч-боли і у підсумку майже за три з половиною години ігрового часу програв увесь матч.

ATP 250
Брісбен, Австралія
1/4 фіналу

Джордан Томпсон - Рафаель Надаль - 5:7, 7:6(6), 6:3

У стартовому сеті зустрічі саме Рафаель першим упустив власну подачу, але довго насолоджуватися перевагою в рахунку Томпсону не вдалось. Вже за кілька хвилин Надаль оформив зворотній брейк, а згодом завадив супернику подати на тай-брейк. 

В другій партії спортсмени досить впевнено тримали власні подачі, а шанси, які виникали на прийомі, траплялись тільки у Рафи. В одному з випадків Надаль навіть дістався до матч-болу на подачі суперника, але Томпсон вистояв і цей гейм забрав.

Куди кращий шанс завершити поєдинок на свою користь Надаль упустив на тай-брейці другого сету. Іспанський тенісист вів в рахунку - 6:4, але з подвійного матч-болу Рафа програв 4 розіграші і дозволив Джордану перевести зустріч у вирішальну партію.

Її долю вирішив єдиний брейк, який в середині сету зумів оформити Джордан. Після успіху на прийомі австралійський тенісист повністю сконцентрувався на утриманні власних подач і досяг у цій справі успіху.

У півфіналі турніру в Брісбені Джордан Томпсон зіграє проти болгарського спортсмена Грігора Дімітрова.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне