Теніс України у соцмережах

Емма Радукану виграє перший за рік матч на Турнірах Великого Шолому

Британська тенісистка Емма Радукану успішно стартувала на Australian Open - 2024. В матчі першого кола Емма, яка стартувала в основній сітці мейджора завдяки так званому "замороженому рейтингу", переграла спортсменку, яка скористалась тиією ж лазівкою - американку Шелбі Роджерс. На перемогу в протистоянні Радукану витратила трохи більше години із чвертю ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1-й раунд

(PR) Емма Радукану - (PR) Шелби Роджерс - 6:3, 6:2

Рівно рік тому на кортах Мельбурна Емма Радукану зупинилась на стадії другого кола. Тоді британська тенісистка поступилась у ньому американці Коко Гофф. Після Australian Open - 2023 Емма досить успішно зіграла в Індіан-Веллсі, провалилась в Маямі та Штутгарті і... Завершила сезон через чергові проблеми зі здоров`ям. Саме тому фразу у заголовку про "першу за рік перемогу на Турнірах Великого Шолому" не слід розуміти як натяк на суцільні поразки Радукану. Емма банально не грала на мейджорах.

Робити висновки щодо форми Радукану по матчу проти спортсменки, для якої ця зустріч взагалі стала першою за півроку, доволі неправильно. Якщо Емма встигла на початку року провести кілька зустрічей, то Шелбі Роджерс на корт не виходила ще з минулорічного Вімблдону. Але бодай на якісь оцінки гра британської спортсменки точно заслуговує. 

Перше, що хочеться відзначити - гра на власній подачі. За весь матч Емма не дозволила Роджерс зачепитися на прийомі і заробити бодай брейк-поінт. По-друге, Радукану якісно відпрацювала в тактичному плані. Навіть на хайлайтах матчу помітно, як методично Емма навантажувала бекхенд суперниці, в якому та була точно не на сто відсотків впевнена. 

А ше Радукану класно рухалась кортом. Наприклад, обидва брейк-поінти в другому сеті, які зуміла реалізувати британська тенісистка, вона взяла після затяжної роботи в обороні, коли бігати доводилось із одного кута корту в інший. Проблемою для Емми це не стало, більше того, після цих забігів Радукану знаходила можливість для гострого завершального удару. 

Як би там не було, про серйозні перспективи Радукану говорити поки що зарано. Хоча, один цікавий факт все-таки хочеться підкреслити. До сьогодні єдиний очний поєдинок між Еммою Радукану та Шелбі Роджерс трапився на US Open - 2021. Емма виграла, а потім і сенсаційно взяла титул. Може це стане традицією?

У другому колі Australian Open - 2024 Емма Радукану зіграє проти китайської тенісистки Яфань Ван.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі