Теніс України у соцмережах

Хольгер Руне за три з половиною години впорався зі стартовим суперником в Мельбурні

Данський тенісист Хольгер Руне, який на Відкритому Чемпіонаті Австралії отримав 8-й номер посіву, долає стартовий раунд австралійського мейджора. В чотирьох партіях Хольгер переграв представника Японії Йосіхіто Нісіоку, який займає 61-шу сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в матчі Руне витратив майже три з половиною години ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1-й раунд

(8) Хольгер Руне - Йосіхіто Нісіока - 6:2, 4:6, 7:6(3), 6:4

В дебюті зустрічі саме Руне першим відчув серйозні проблеми на власній подачі. Втім гейм данський тенісист з двох брейк-поінтів втримав, ну а після цього жодних шансів на прийомі у Нісіоки в першому сеті просто не було. Більше того, за кожен гейм на власній подачі японському тенісисту доводилось буквально вгризатися. Спочатку Руне оформив стартовий брейк в протистоянні, а вже в наступному геймі на подачі Йосіхіто 8-й номер посіву не реалізував 2 брейк-поінти. Хольгер не став робити з цього трагедію і чітко відпрацював наступний гейм на прийомі - Руне виграв подачу суперника під нуль і цим брейком поставив переможну крапку в стартовому сеті. 

В другій партії проблеми Хольгера на подачі знову дали про себе знати. В стартовому геймі Руне знову відігрався з двох брейк-поінтів, але в середині партії врятувати власний гейм данський тенісист вже не зумів. У Руне був чудовий шанс моментально відновити рівновагу в рахунку, проте Нісіока з потрійного брейк-поінту втримав власну подачу. Непросто японському спортсмену було й подати на другий сет, але і цей важливий гейм Йосіхіто врятував з брейкового м`яча у Руне.

Максимально напруженою виявилась третя партія, доля якої вирішилась на тай-брейці. Його результат можна назвати цілком справедливим, адже протягом усього сету Руне дійсно виглядав потужніше за суперника. У Хольгера було і кілька можливостей відзначитися на прийомі, втім ними данський тенісист не скористався. Але після перемоги на тай-брейку Руне зумів ще й повести зі швидким брейком на самому початку четвертого сету, що і стало вирішальним епізодом цієї партії. Як не намагався Нісіока відігратися, повернутися в боротьбу за сет японський спортсмен так і не зумів. 

В другому колі Australian Open - 2024 Хольгер Руне зіграє проти французького спортсмена Артюра Казо. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне