Теніс України у соцмережах

Єлєна Рибакіна переграла Кароліну Плішкову на старті Australian Open - 2024

3-тя ракетка Відкритого Чемпіонату Австралії представниця Казахстану Єлєна Рибакіна із вкрай непростої перемоги розпочинає виступи в Мельбурні. На стадії першого кола Єлєна в двох напружених партіях переграла чеську тенісистку Кароліну Плішкову, яка займає 38-му сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в протистоянні Рибакіна витратила трохи більше ніж півтори години ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1-й раунд

(3) Єлєна Рибакіна - Кароліна Плішкова - 7:6(6), 6:4

Саме Єлєні Рибакіній з усіх топових спортсменок випала найбільш складна стартова суперниця. Не так давно Кароліна Плішкова і сама вважалась фавориткою будь-якого турніру, в тому числі і мейджору, у якому вона тільки брала участь. Втім, зараз чеська спортсменка не потрапила навіть в посів. Так, форма Плішкової на даний момент точно далека від оптимальної, про що красномовно свідчать результати у 2024-му році. Але Кароліна точно лишається максимально небезпечною суперницею.

Спочна цю істину Рибакіна відчула на самому початку зустрічі - матч Плішкова розпочала зі швидкого брейку. А враховуючи те, як потужно вміє подавати чеська тенісистка, Єлєні довелось починати переживати за результат аж надто рано. Втім, стабільність, навіть тої самої подачі - зараз не є головною чеснотою Плішкової. Кароліна доволі швидко упустила власний гейм і дозволила Рибакіній вирівняти ситуацію в рахунку. 

Єлєна цілком могла завершувати сет на свою користь і без допомоги тай-брейку, коли у Плішкової знову підвисла подача, при чому у найбільш відповідальний момент. Але Рибакіна оформити перемогу в партії з трьох сет-болів на прийомі не змогла, за що дуже швидко ледь не поплатилась. Тай-брейк для 3-ї ракетки змагань розпочався просто жахливо, адже Єлєна дозволила суперниці піти у відрив одразу з двома міні-брейками. Плішкова навіть мала потрійний сет-бол, але з рахунку 6:3 на тай-брейці Кароліна примудрилась програти 5 розіграшів поспіль і віддати сет суперниці. 

Провал на власній подачі в другому сеті у Плішкової трапився набагато раніше. Рибакіна отримала перевагу із брейком і повністю сконцентрувалась на власній подачі. Втримувала її Єлєна ну просто максимально впевнено. Так, могла представниця Казахстану ставити крапку в протистоянні ще одним брейком, але той гейм Кароліна з матч-болу у суперниці врятувала. Втім відіграти упущену ледь не на самому початку сету подачу Плішкова так і не змогла. 

В другому колі Australian Open - 2024 Єлєна Рибакіна зіграє проти росіянки Анни Блінкової.  

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі