Теніс України у соцмережах

Юлія Стародубцева на чемпіонському тай-брейку переграла Габріелу Кнутсон і вперше в кар'єрі пробилась в основу мейджора


Українська тенісистка Юлія Стародубцева вперше в кар'єрі подолала кваліфікацію Турніру Великого Шолому. В фіналі відбору до Australian Open - 2024 Юлія в напруженій боротьбі здолала представницю Чехії Габріелу Кнутсон, яка займає 168-му сходинку поточного світового рейтингу. Перемогу Стародубцева зуміла оформити лишень на чемпіонському тай-брейку вирішальної партії. Зустріч між спортсменками тривала трохи більше 2 годин і 50 хвилин.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
Кваліфікація, фінал

Юлія Стародубцева - Габріела Кнутсон - 6:4, 1:6, 7:6(10:4)

Юлія Стародубцева до сьогоднішнього протистояння не відчувала серйозних проблем у кваліфікації Australian Open - 2024. Перші перемоги на кортах Мельбурна українська тенісистка оформила в двох партіях, та й фінал відбору Стародубцева почала потужно. Юлія повела одразу з двома брейками - 4:0, але могла і третій поспіль успіх на прийомі оформити. Той гейм на власній подачі Кнутсон втримала з подвійного прихованого сет-болу для українки.

Можливість уникнути "баранки" в стартовому сеті надихнула чеську тенісистку на те, щоб взагалі спробувати перевернути хід партії і поборотися за неї. Кнутсон зуміла під нуль виграти гейм, в якому Стародубцева вийшла подавати на сет. Крім цього, Габріела втримала з подвійного сет-болу свою наступну подачу і навіть дісталась до ще одного брейк-поінту під час другої спроби Юлії подати на партію. На щастя, із сьомого в партії сет-болу українська тенісистка оформила перемогу в ній.

І якщо першу партію Стародубцева лишила за собою завдяки стартовому ривку, то в другому сеті, не маючи переваги в рахунку, Юлії довелось максимально складно. Кнутсон продовжила посилювати гру і не просто повела зі швидким брейком - чеська спортсменка ще й вдруге в партії зуміла відзначитись на прийомі. З єдиними проблемами Габріела зіткнулась вже на подачі на сет. Стародубцева, нарешті, зачепилась на прийомі і заробила одразу 9 брейк-поінтів за гейм. Кнутсон подачу втримала і переможну крапку в сеті таки поставила, але важливість цього бойового гейму складно переоцінити.

Завдяки цьому гейму Юлія знову повірила в те, що суперницю можна і варто обігрувати, а спад, який стався в її грі, цілком можна подолати. Так, вагомої переваги у Стародубцевої протягом вирішального відрізку матчу не було. Так, сет видався максимально нервовим. Але найголовніше було в тому, що Юлії вдалось зупинити провал і поступово вирівняти гру. 

Кнутсон почала сет із брейку, на що українська тенісистка зуміла відповісти одразу двома виграними на прийомі геймами. Перевагу в рахунку Юлія втримувала не довго - Габріела швидко відігралась і, більше того, знову повела в рахунку із брейком. Це навіть дало представниці Чехії можливість вийти подавати на матч, але Стародубцева оформила зворотній брейк.

Так тенісистки дотягнули до тай-брейку, який за діючими правилами Турнірів Великого Шолому у вирішальному сеті триває до виграшу 10 очок. І ось на ньому Стародубцева влаштувала вражаючий ривок. Юлія швидко повела в рахунку 6:1  і відіграти таке відставання Кнутсон не змогла.

Таким чином Юлія Стародубцева вперше в кар'єрі зіграє в основній сітці Турнірів Великого Шолому. Стартова суперниця української тенісистки в основі Australian Open - 2024 визначиться трохи згодом.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне