Теніс України у соцмережах

Юлія Стародубцева із баранкою виграє стартовий матч кваліфікації Australian Open - 2024


Українська тенісистка Юлія Стародубцева більш ніж впевнено почала виступи у відборі до першого в сезоні Турніру Великого Шолому. В стартовому раунді кваліфікації Australian Open - 2024 Юлія розгромила представницю Аргентини Мартіну Капурро-Таборду, яка займає 151-шу сходинку поточного світового рейтингу. Стародубцева виграла зустріч, відвісивши суперниці повноцінну баранку у другому сеті. На перемогу в матчі українська тенісистка витратила 1 годину і 20 хвилин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
Кваліфікація, 1-й раунд

Юлія Стародубцева - Мартіна Капурро-Таборда - 6:3, 6:0

Насправді, хід стартової партії зустрічі точно не наводив на думки про розгромну перемогу. Юлія почала поєдинок зі швидкого брейку, але вже в наступному геймі зіткнулась із серйозними проблемами на власній подачі. Стародубцева показала характер і захистила гейм з потрійного брейк-поінту у аргентинської тенісистки і навіть могла після цього подвоїти свою перевагу в рахунку, але Капурро-Таборда з брейк-поінту виборола власну подачу і не пустила Юлію у відрив.

Наступну власну подачу Стародубцева відверто провалила - знову суперниця дісталась до потрійного брейк-поінту, але цього разу Мартіна реалізувала свій шанс з першого ж м'яча. Більше того, аргентинська тенісистка отримала непоганий емоційний заряд ще й після того, як вирвала наступний власний гейм з трьох брейк-поінтів у Юлії. Проте, кінцівка партії повністю лишилась за українською тенісисткою, яка встигла оформити ще один брейк і впевнено захистити дві власні подачі.

А от у другому сеті Стародубцева вже не дала суперниці жодних шансів на загострення боротьби. Юлія так само стабільно і успішно чіплялась на прийомі, але найголовнішим було те, що українська тенісистка чітко відпрацювала всі гейми на власній подачі. За весь сет на прийомі Капурро-Таборда взяла лише 1 розіграш. У підсумку партію Стародубцева виграла із баранкою для суперниці.

В другому колі кваліфікації до Australian Open - 2024 Юлія Стародубцева зіграє проти 12-ї ракетки відбору британської тенісистки Гаррієт Дарт.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі