Теніс України у соцмережах

Юлія Стародубцева успішно стартувала на 75-тисячнику в американському Віро-Біч


Поки на кортах Мельбурна топові спортсмени продовжують боротьбу за перший в сезоні трофей Турнірів Великого Шолому тенісисти, скажімо так, другого ешелону включаються в боротьбу на змаганнях дрібнішого гатунку. Українка Юлія Стародубцева, яка успішно подолала кваліфікацію Australian Open - 2024, але поступилась вже на старті основи австралійського мейджора, із впевненої перемоги розпочала виступи на турнірі категорії ITF W75+ в американському Віро-Біч.

ITF W75+
Віро-Біч, США
1-й раунд

(6) Юлія Стародубцева - Луїза Чіріко - 6:3, 6:2

З одного боку Луїза Чіріко, яка стала стартовою суперницею Стародубцевої в Віро-Біч, наразі займає доволі скромну 258-му сходинку світового рейтингу. Крім цього, у жовтні минулого року Юлія виграла єдине очне протистояння із цією американською спортсменкою. А з іншого, та зустріч була далеко не простою. Та й в рейтингу Луїза свого часу займала 58-му сходинку і двічі грала у півфіналах Турнірів Великого Шолому, правда, на юніорському рівні. Тож Чіріко - суперниця вкрай непроста.

Та Юлію це аж ніяк не бентежило на корті. Зустріч українська спортсменка почала одразу із двох брейків поспіль. Чіріко одну програну подачу відіграла одразу ж, але повністю ліквідувати відставання Стародубцева суперниці не дозволила. Більше того, переможну крапку в сеті Юлія поставила ще одним брейком.

В другому сеті Стародубцева володіла ще більшою ініціативою та ігровою перевагою. У підсумку Юлія віддала Чіріко тільки два гейми за сет. Два брейки у виконанні української тенісистки ближче до завершення зустрічі - і перемога у Юлії в кишені.

В другому колі змагань в Віро-Біч Юлія Стародубцева зіграє проти Керол Чжао. Представниця Канади на старті змагань переграла тенісистку із українським паспортом, але далеко не про-українськими поглядами - Валерію Страхову. Чжао розгромно із рахунком 6:1 програла стартовий сет, але знайшла в собі сили повернутись в боротьбу і переломити хід матчу.
 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі