Теніс України у соцмережах

Еліна Світоліна спокійно переграла стартову суперницю на Australian Open - 2024


Українська тенісистка Еліна Світоліна стає учасницею другого кола Australian Open - 2024. Еліна, яка в Мельбурні отримала 19-й номер посіву, на старті першого в сезоні Турніру Великого Шолому переграла володарку wild card місцеву спортсменку Тайлу Престон, яка займає 203-тю сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в матчі Світоліна витратила всього годину ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1-й раунд

(19) Еліна Світоліна - (WC) Тайла Престон - 6:2, 6:2

Не можна сказати, що дві партії цієї зустрічі були максимально схожі одна на одну. Попри однакову тривалість - сети тривали по півгодини - та ідентичний рахунок, обидва відрізка матчу відрізнялись за наповненням. Так, в стартовому сеті Еліна навіть змусила своїх прихильників трохи понервувати. А от в другому сеті жодних шансів суперниці Світоліна просто не дала.

Почався матч з того, що Еліна під нуль віддала власну подачу. Можна було списати це на стартовий мандраж, хоча нервувати, явно, куди більше мала юна суперниця української тенісистки. Але зациклюватися на цьому моменті не хотілось, адже Світоліна вже в наступному геймі відповіла тим самим - брейком під нуль. 

Трохи тривожно стало після того, як Еліна не втримала і наступний власний гейм - цього разу, правда, вже в напруженій боротьбі. Але і цього разу довго переживати не довелось - за хвилину Світоліна відновила рівновагу в рахунку. На цьому ліміт використаних нервів прихильників українська тенісистка вважала вичерпаним. Еліна, нарешті, захистила власну подачу, а от на прийомі тиснути на суперницю не припинила - ще два брейки і 19-та ракетка турніру впевнено виграє стартовий сет.

В другій партії сумніватися в тотальній перевазі Еліни вже не доводилось. Власні подачі українська тенісистка тримала максимально впевнено, до того ж, доволі швидко Світоліній вдалось отримати важливу перевагу із брейком. Ближче до завершення матчу, аби уникнути зайвих проблем, українська тенісистка ще й вдруге відзначилась на прийомі та після цього брейку спокійно подала на матч.

В другому колі Відкритого Чемпіонату Австралії Еліна Світоліна зіграє проти болгарської тенісистки Вікторії Томової.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі