Теніс України у соцмережах

Еліна Світоліна здолала Емму Радукану на шляху до чвертьфіналу турніру в Окленді


Українська тенісистка Еліна Світоліна, яка на змаганнях категорії WTA 250 в новозеландському Окленді отримала 2-й номер посіву, стає чвертьфіналісткою турніру. На стадії другого кола Еліна в напруженій боротьбі здолала представницю Великої Британії Емму Радукану, яка тільки починає повернення в тур після тривалої відсутності в ньому через проблеми зі здоров'ям. На важку перемогу в протистоянні Світоліна витратила трохи більше 2 годин і 50 хвилин ігрового часу.

WTA 250
Окленд, Нова Зеландія
2-й раунд

(2) Еліна Світоліна - Емма Радукану - 6:7(5), 7:6(3), 6:1

Еліна Світоліна провально почала поєдинок, проте ледь не врятувала стартовий сет, здавалося б, із безнадійної ситуації. Українська тенісистка відпустила Радукану у відрив одразу із двома брейками, але з рахунку 1:5 двічі поспіль відзначилась на прийомі і, таким чином, два рази завадила Еммі подати на перемогу в партії.

Світоліна дотягнула до тай-брейку, на якому також швидко опинилась в ролі наздоганяючої. Еліна і тут не опустила рук та відіграла сет-бол на подачі Радукану, проте програла наступний розіграш на власній подачі і віддала, таким чином, суперниці стартову партію.

По ходу другого сету Світоліна двічі виривалась вперед із брейком, проте жодного разу ця перевага не стала вирішальною. Емма доволі швидко ліквідувала обидві програні подачі, тож і ця партія докотилась до тай-брейку. На його початку Світоліна опинилась у непростій ситуації, коли після швидкого міні-брейку двічі поспіль програла розіграші на власній подачі. Втім українка зібралась і впевнено довела тай-брейк до перемоги.

А ось у вирішальному сеті домінування Світоліної на корті було вже беззаперечним. Еліна повела із двома брейками і чітко довела сет, а разом з ним і всю зустріч, до перемоги.

У чвертьфіналі змагань в Окленді Еліна Світоліна зіграє проти 5-ї ракетки турніру Маріє Боузкової із Чехії.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі