Теніс України у соцмережах

Еліна Світоліна впевнено долає друге коло Australian Open - 2024

Українська тенісистка Еліна Світоліна, яка в Мельбурні отримала 19-й номер посіву, впевнено виходить у третій раунд Australian Open - 2024. На стадії другого кола Еліна в двох партіях переграла представницю Болгарії Вікторію Томову, яка займає 70-ту сходинку поточного світового рейтингу. За весь матч Світоліна віддала суперниці всього 4 гейми. На перемогу в зустрічі українська тенісистка витратила трохи більше 1 години і 5 хвилин ігрового часу. 

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
2-й раунд

(19) Еліна Світоліна - Вікторія Томова - 6:1, 6:3

Зрозуміло, що саме Еліна Світоліна вважалась явною фавориткою протистояння, але довести свій статус на корті - зовсім інша справа. Тим більше, коли матч починається далеко не найкращим чином - із програної власної подачі. Звісно, в жіночому тенісі цей факт не є аж таким критичним, що і довела Світоліна. На брейк у виконанні Томової українська тенісистка відповіла максимально потужно - трьоми виграними на прийомі геймами поспіль і прихованою баранкою для суперниці. 

Без програної власної подачі для Еліни не минув і другий сет. От тільки цього разу Томова оформила брейк вже в той момент, коли поступалась у рахунку. Здавалося б, болгарській тенісистці, які відіграла власну програну подачу, вдається вирівняти гру та повернутися в боротьбу за матч, проте Світоліна показала увесь свій клас і досвід. Наприкінці матчу українська тенісистка суттєво посилила гру і цього ударного фрагменту вистачило для того, аби спочатку повести із брейком, потім захистити власну подачу з подвійного брейк-поінту у Томової, а там і ще один брейк оформити, яким Еліна і поставила переможну крапку в матчі.

В третьому колі Australian Open - 2024 Еліна Світоліна зіграє проти переможниці матчу між Катеріною Сіняковою та Вікторією Голубіч. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне