Теніс України у соцмережах

Іга Свьонтек зі справжнім камбеком переграла Даніель Роуз Коллінз на АО-2024


Польська тенісистка Іга Свьонтек, яка є лідеркою поточного світового рейтингу та першою ракеткою дебютного в сезоні Турніру Великого Шолому, не без проблем подолала стадію другого кола Australian Open - 2024. В трьох партіях Свьонтек здолала американську спортсменку Даніель Роуз Коллінз, яка займає 62-гу позицію жіночої класифікації. На перемогу в матчі Іга витратила майже 3 години ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
2-й раунд

(1) Іга Свьонтек - Даніель Роуз Коллінз - 6:4, 3:6, 6:4

Коли після завершення матчу Іга Свьонтек написала на камері слово "трилер", вона була абсолютно права. Саме це слово якнайкраще характеризує те, що відбувалось на корті. Такої кількості провальних фрагментів у грі лідерки світового рейтингу ми не бачили вже давно. Так, можливо Коллінз не дотиснула суперницю, але й те, як Свьонтек воскресала, а по-іншому тут і не скажеш, теж заслуговує на оплески. Їх, по завершенні зустрічі, Іга отримала вдосталь від австралійської публіки.

Почався матч саме із брейку у виконанні Даніель Роуз. Проте, в стартовому сеті американська тенісистка і сама геть не вірила у власні сили. Вже в наступному геймі після брейку Коллінз і сама програла власну подачу, причому віддала її суперниці під нуль. А ближче до завершення сету Іга ще раз відзначилась на прийомі і одразу після цього брейку успішно подала на партію.

Коли Свьонтек і другий сет почала із брейку, здавалося, що Коллінз в гру вже не повернеться. А вийшло із точністю до навпаки. Американська тенісистка видає вражаючий відрізок із трьох поспіль виграних на прийомі геймів і перевертає партію - 5:1 на користь Даніель Роуз. Іга спробувала пободатися і навіть відіграла один брейк, ліквідувавши протягом цього гейму на прийомі ще й кілька сет-болів у суперниці. Але з другої спроби Коллінз на сет таки подала.

А вирішальну партію американська тенісистка почала ще з двох виграних на прийомі геймів. 4:1 і всього кілька кроків до сенсаційної перемоги над першою ракеткою світу! Не вийшло. Свьонтек влаштувала справжній камбек - тричі оформила брейк, виграла 5 геймів поспіль і вийшла до третього кола Australian Open - 2024.

В ньому Іга Свьонтек зіграє проти чеської тенісистки Лінди Носкової.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі