Теніс України у соцмережах

Іга Свьонтек впевнено переграла Софію Кенін на старті Australian Open - 2024


Лідерка поточного жіночого рейтингу і перша ракетка Australian Open - 2024 польська тенісистка Іга Свьонтек долає перший раунд мейджора. На старті змагань в Мельбурні Іга в двох партіях здолала 41-шу ракетку світу Софію Кенін зі Сполучених Штатів Америки. На стартову перемогу на Відкритому Чемпіонаті України Свьонтек витратила трохи більше 1 години і 50 хвилин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1-й раунд

(1) Іга Свьонтек - Софія Кенін - 7:6(2), 6:2

Давайте будемо відвертими, Свьонтек відверто не пощастило зі стартовою суперницею на кортах Мельбурна. Адже Софія Кенін - спортсменка із якою цілком можна зіграти, наприклад, у півфіналі досить великого турніру, а не на старті "мейджора". Саме тому сподіватися на розгромну перемогу, як наприклад ту, що здобула в першому колі Australian Open - 2024 та сама Аріна Сабаленко, точно не варто було.

В стартовому сеті зустрічі Кенін добряче попила крові і у самої Іги, і в усіх її вболівальників. Саме Софія доволі швидко повела в рахунку із брейком. Більше того, американська тенісистка не знітилась і змогла повернути собі перевагу в рахунку вже після того, як Свьонтек той швидкий брейк відіграла. Кенін навіть вийшла подавати на стартовий сет, але зробила це не надто вдало - почала гейм з потрійного брейк-поінту для суперниці і у підсумку дозволила Свьонтек з другої спроби оформити ще один зворотній брейк.

Іга цілком могла навіть завершувати непростий гейм на свою користь без допомоги тай-брейку, втім в 12-му геймі партії лідерка світового рейтингу не скористалась сет-болом на прийомі. Та головним було те, що Іга вже остаточно перехопила ініціативу, тому тай-брейк польська спортсменка взяла без будь-яких проблем.

Не можна сказати, що Свьонтек в другій партії змела суперницю з корту. На подачі польської тенісистки було кілька бойових геймів, в яких першій ракетці світу довелось рятуватися з брейк-поінтів. Іга з цим завданням впоралась, а от Кенін наприкінці матчу дозволила суперниці двічі поспіль відзначитись на прийомі. Цей ривок з рахунку 1:2 дозволив Свьонтек без проблем забрати і другий сет зустрічі.

В другому колі Australian Open - 2024 Іга Свьонтек зіграє проти переможниці матчу між Даніель Роуз Коллінз та Анжелік Кербер.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі