Теніс України у соцмережах

Еліна Світоліна здобула вольову перемогу у півфіналі змагань в Окленді


Українська тенісистка Еліна Світоліна стає фіналісткою змагань категорії WTA 250 в новозеландському Окленді. На стадії 1/2 фіналу Еліна здобула непросту перемогу над представницею Китаю Сію Ван, яка займає 71-шу сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в зустрічі Світоліна витратила трохи більше 2 годин і 10 хвилин ігрового часу.

WTA 250
Окленд, Нова Зеландія
1/2 фіналу

(2) Еліна Світоліна - Сію Ван - 2:6, 6:4, 6:3

Після вкрай впевненого чвертьфінального матчу, в якому Світоліна розгромила Маріє Боузкову, розмови про повернення Еліни на найвищий рівень почали звучати все гучніше. І дійсно, українська тенісистка показала чудовий теніс і цілком заслужено здобула розгромну перемогу. Але початок півфінального матчу опустив вболівальників Світоліної із небес на землю. В спорті, та й в жіночому тенісі особливо, без суттєвих спадів не буває.

На самому початку зустрічі проти Сію Ван Еліна двічі поспіль програла власну подачу. Українська тенісистка зуміла скоротити відставання, але за кілька хвилин Ван знову вела в рахунку із комфортною перевагою і вийшла подавати на стартовий сет. Еліна і в такій ситуації спробувала поборотися і дісталась до брейк-поінту, але Сію таки завершила першу партію на свою користь.

Світоліна відчула проблеми на власній подачі і на самому початку другого сету, але цей гейм українська тенісистка врятувала із брейк-поінту. А от в подальшому Еліна дуже чітко відпрацювала власні гейми і цілковито вирівняла ситуацію на корті. Ван теж, до певного моменту, спокійно утримувала власні подачі, але у підсумку китаянка занервувала у найбільш не підходящий для цього момент. З першого ж брейк-поінту у сеті Світоліна не просто взяла подачу суперниці, а й оформила цим брейком перемогу в партії.

У вирішальному відрізку матчу свої умови диктувала вже Еліна. Українська тенісистка двічі поспіль відзначилась на прийомі і отримала цілком комфортну перевагу. Так, Ван зуміла відіграти один брейк, проте повністю ліквідувати відставання Сію не вдалось.

У фіналі змагань в Окленді Еліна Світоліна зіграє проти лідерки посіву американської тенісистки Коко Гофф.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне