Теніс України у соцмережах

Стефанос Ціціпас в чотирьох сетах виграє стартовий матч у Мельбурні

Грецький тенісист Стефанос Ціціпас, який на Australian Open - 2024 отримав 7-й номер посіву, із доволі непростої перемоги розпочав свої виступи в Мельбурні. В матчі першого кола Стефанос в чотирьох партіях здолав лакі лузера із Бельгії Зізу Бергса, який займає 130-ту сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в зустрічі Ціціпас витратив три години ігрового часу. 

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1-й раунд

(7) Стефанос Ціціпас - (LL) Зізу Бергс - 5:7, 6:1, 6:1, 6:3

Стартовий сет зустрічі проходив у доволі рівній боротьбі і цілком міг завершитися тай-брейком. Але в останній момент Бергс оформив досить несподіваний брейк і вийшов подавати на перемогу в партії. Стефанос, звісно, просто так віддавати сет супернику не збирався і нав`язав серйозну боротьбу за цей гейм, але Бергс вистояв і з трьох брейк-поінтів таки захистив свою подачу. 

А от на початку другого сету стався розіграш, який сам Ціціпас після матчу назвав ледь не переломним у зустрічі. На брейк-поінті Стефаноса Зізу дивовижним чином зумів відіграти обвідний удар Ціціпаса на половину корту суперника. Але м`яч так закрутився, що одразу ж повернувся на бік самого бельгійського спортсмена. Стефанос добіг і встиг зіграти вже на половині суперника, при цьому не торкнувшись сітки. Правилами в подібній ситуації така гра дозволена. Такий розіграш, все ж, краще одного разу побачити, ніж прочитати десятки описів дивовижної ситуації.


Може Ціціпас і перебільшував значення цього розіграшу у післяматчевому інтерв`ю, але дійсно саме після нього гра повністю перевернулась. Стефанос розгромив опонента у двох наступних сетах - 6:1, 6:1, ну а в четвертій партії грецький спортсмен обмежився перемогою із менш розгромним рахунком - 6:3. Цікаво, що Стефанос і в цій партії лідирував із двома брейками, але дозволив Зізу трохи скоротити відставання.

В другому колі Australian Open - 2024 Стефанос Ціціпас зіграє проти австралійського тенісиста Джордана Томпсона. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне