Теніс України у соцмережах

Стефанос Ціціпас здобув вольову перемогу над Джорданом Томпсоном в другому колі Australian Open - 2024


Грецький тенісист Стефанос Ціціпас здобуває непросту перемогу на стадії другого кола Відкритого Чемпіонату Австралії, на якому він отримав 7-й номер посіву. В чотирьох сетах Стефанос переграв місцевого спортсмена Джордана Томпсона, який займає 47-му сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в протистоянні Ціціпас витратив навіть більше трьох з половиною годин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
2-й раунд

(7) Стефанос Ціціпас - Джордан Томпсон - 4:6, 7:6(6), 6:2, 7:6(4)

Початок зустрічі для Ціціпаса, якого цілком виправдано можна було вважати явним фаворитом протистояння, вийшов вкрай непростим. Саме Томпсон зачепився на прийомі вже в стартовому геймі матчу, втім цей гейм грецький тенісист втримав з трьох брейк-поінтів у суперника. А ось в середині сету Джордан таки оформив брейк, який і дозволив австралійцю здобути перемогу в сеті.

В другій партії на корті точилася абсолютно рівна боротьба, яка логічно закінчилась тай-брейком. Здавалося, що Ціціпас впевнено забере його, адже грецький тенісист повів одразу із двома міні-брейками і мав потрійний сет-бол - 6:3. Втім, Томпсон відігрався і повністю вирівняв ситуацію в рахунку. Правда, Стефанос не дав повести 2:0 по сетах і в напруженій боротьбі виграв тай.

В третьому сеті, здавалося, що Стефанос остаточно перехопив ініціативу в матчі. Ціціпас оформив два брейки на самому початку партії та спокійно завершив її на свою користь. Повів із геймом на прийомі 7-й номер посіву і в дебюті четвертого сету, що було вагомою заявкою на перемогу. Ціціпас навіть вийшов подавати на зустріч при рахунку 5:4 і дістався до подвійного матч-болу, але Томпсон вистояв і в останній момент оформив зворотній брейк.

Більше того, Джордан зачепився і за наступний гейм на подачі Стефаноса. Австралійський тенісист заробив 4 сет-боли на прийомі, але тепер вже Ціціпас показав характер і втримав подачу. У підсумку перемогу в матчі Стефанос оформив на тай-брейці цієї партії.

В третьому колі Australian Open - 2024 Стефанос Ціціпас зіграє проти французького тенісиста Люки Ван Аша.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі