Теніс України у соцмережах

Леся Цуренко із непростої перемоги над Лучією Бронцетті починає боротьбу на Australian Open - 2024


Українська тенісистка Леся Цуренко, яка на першому в сезоні Турнірі Великого Шолому отримала 28-й номер посіву, із вольової перемоги починає виступи на кортах Мельбурна. В першому колі Australian Open - 2024 Леся в трьох партіях здолала представницю Італії Лучію Бронцетті, яка займає 56-ту сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в матчі Цуренко витратила 2 години і 40 хвилин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1-й раунд

(28) Леся Цуренко - Лучіа Бронцетті - 3:6, 7:5, 6:3

На початку зустрічі Леся тривалий час не могла нічого зробити з власною подачею. В стартовому сеті українська тенісистка взяла свій гейм лише в той момент, коли доля партії вже, фактично була вирішена - за рахунку 1:5. Так, боротися на прийомі у Цуренко виходило, і саме це врятувало її від повноцінного розгрому в партії. Тим не менше, з такою грою на власних подачах розраховувати на успіх Лесі було максимально важко.

Тому головним досягненням другого сету можна вважати саме появу певної стабільності у діях української тенісистки на власній подачі. Цуренко доволі швидко повела із брейком, і хоч дозволила Бронцетті в середині партії відігратися, більше шансів на прийомі італійці не давала. Сама ж Леся знайшла можливість для ще одного брейку під завісу сету.

Вирішальний сет Цуренко почала із чудового ривка одразу в два брейки поспіль - 3:0. І з цього моменту почались фірмові жіночі гойдалки - Лучія ти скорочує відставання одним зворотнім брейком, то одразу ж після нього упускає власний гейм і дає Лесі відновити перевагу. І так по колу. На щастя, такий перебіг подій повністю влаштовував саме Цуренко.

Тепер в другому колі Australian Open - 2024 Леся Цуренко зіграє проти переможниці матчу між Ребеккою Масаровою та Олександрою Соснович.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі