Теніс України у соцмережах

Емма Радукану не зуміла вперше в кар`єрі подолати другий раунд Australian Open

Британська тенісистка Емма Радукану третій рік поспіль зупиняється на стадії другого кола австралійського мейджора. Цього разу Емма не зуміла здолати китайську спортсменку Яфань Ван, яка займає 94-ту сходинку поточного жіночого рейтингу. Важкий для обох тенісисток трисетовий поєдинок тривав майже 3 години ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
2-й раунд

Яфань Ван - (PR) Емма Радукану - 6:4, 4:6, 6:4

На самому початку зустрічі Радукану двічі упустила власну подачу і відпустила суперницю у солідний відрив - 5:2. Емма навіть за такого рахунку боротися не припинила і навіть зуміла відіграти одну упущену подачу, втім з другої спроби Яфань таки подала на перемогу в стартовій партії.

В першому ж геймі другого сету Ван знову оформила брейк, але цього разу Радукану швидко не тільки відігралась, а й сама вперше в матчі вирвалась вперед із геймом на прийомі в активі. Завершення другого сету видалось доволі нервовим - Яфань відігралась, але вже в наступному геймі не подала на те, аби лишитися в партії. Як би там не було, Емма перевела зустріч у вирішальний сет.

Його, вже за традицією цього матчу, британська тенісистка почала із програної власної подачі. От тільки цього разу більше брейків в партії глядачі так і не побачили. І якщо на початку сету у Радукану були бодай брейк-поінти, то чим ближчим було завершення матчу, тим менше шансів на прийомі було у Емми. Як найкраща ілюстрація розпачу британської спортсменки - два останні розіграші матчу. Спочатку Радукану поспішила зіграти  "з льоту" і пробила в аут по довжині. А в наступному розіграші після чудового укороченого, до якого таки встигла Яфань, Емма замість того, аби пробити в порожній корт, чомусь, вирішила вистрілити просто в суперниц. А у підсумку потрапила в сітку. 

В третьому раунді Australian Open - 2024 на нас чекає китайське дербі, адже Яфань Ван зіграє проти своєї співвітчизниці Цінь Вень Чжен.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне