Теніс України у соцмережах

Даяна Ястремська успішно подолала кваліфікацію Australian Open - 2024


Даяна Ястремська першою з українських тенісисток успішно завершує виступи в кваліфікації австралійського мейджора. У фіналі відбору до Australian Open - 2024, де Даяна отримала 1-й номер посіву, Ястремська здобула не таку просту перемогу над місцевою тенісисткою Маєю Джойнт, яка займає доволі скромну 573-тю сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в матчі Ястремська витратила 1 годину і 45 хвилин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
Кваліфікація, фінал

(1) Даяна Ястремська - Мая Джойнт - 6:2, 1:6, 6:4

Із якою ж кількістю проблем зіткнулась Даяна Ястремська протягом кваліфікації Australian Open. Здавалося б, отримавши перший номер посіву, можна розраховувати бодай на 1-2 "прохідних" матчі, але Даяні довелось в кожному протистоянні кваліфікації вести складну боротьбу. Часом більше із самою собою, аніж із суперницею. Всі три зустрічі Даяна зуміла завершити лише в трьох партіях. 

При всій повазі до Джойнт, у фіналі відбору Даяна мала зустрітися із куди більш високорейтинговою спортсменкою. Втім, Маї і стіни на кортах Мельбурна допомагали, тож до вирішального матчу кваліфікації вона дісталась цілком заслужено. Інша справа, до Ястремська з її досвідом має таких суперниць розбирати на часточки.

В першому сеті здалось, що Даяна це і зробить. Українська тенісистка спокійно повела із брейком на самому початку зустрічі, потім подвоїла свою перевагу в рахунку і все це при чіткій і впевненій грі на власній подачі - Джойнт навіть до брейк-поінтів у стартовій партії не дісталась.

Попередній абзац можна легко копіювати, замінювати в ньому імена спортсменок, і вставляти в якості розповіді про другий сет. Просто кардинально змінилась ситуація на корті і тепер вже впевнену перемогу в сеті відсвяткувала Джойнт. Австралійська тенісистка скористалась провалами Даяни, повела зі швидким брейком, згодом ще раз відзначилась на прийомі і спокійно втримала протягом партії всі свої подачі. Без особливої боротьби від Ястремської, варто відзначити.

На початку вирішального сету Мая знову вирвалась вперед із брейком, але цього разу Ястремська відповіла моментально - українська спортсменка вже в наступному геймі оформила зворотній брейк, а в середині партії вдруге відзначилась на прийомі і сама повела в рахунку. Мая так само швидко відігралась, але ліквідувати наступну програну подачу у неї просто не було часу. Даяна брейком поставила переможну крапку в цьому протистоянні.

Суперниця Даяни Ястремської по першому колу Australian Open - 2024 стане відомою після додаткового жеребкування, яке проведуть після завершення всіх матчів кваліфікації.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне