Теніс України у соцмережах

Феєрія триває. Даяна Ястремська пробивається у другий тиждень Australian Open - 2024


Українська тенісистка Даяна Ястремська із кваліфікації зуміла пробитися ось уже до четвертого кола Відкритого Чемпіонату Австралії. В боротьбі за вихід в 1/8 фіналу Australian Open - 2024 Даяна в трьох партіях здолала 27-му ракетку турніру Емму Наварро зі Сполучених Штатів. На перемогу в нервовому матчі Ястремська витратила трохи менше 1 години і 50 хвилин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
3-й раунд

(Q) Даяна Ястремська - (27) Емма Наварро - 6:2, 2:6, 6:1

Отже, Даяна Ястремська покращує своє найвище досягнення на кортах Мельбурна. До сьогодні Даяна грала тут тільки в третьому колі, і то цього результату українська тенісистка досягнула ще в 2019-му році, коли виступала в основі австралійського мейджора вперше в кар'єрі.

Що стосується досягнень на Турнірах Великого Шолому, то вихід в 1/8 фіналу для Даяни стає другим в кар'єрі. Вперше до четвертого коля Ястремська дісталась на Вімблдоні того самого 2019-го року. В боротьбі за вихід у чвертьфінал Ястремська тоді поступилась китаянці Шуай Чжан.

А ось тепер і про те, як розвивались події в сьогоднішньому нервовому матчі. Ястремська почала зустріч просто фантастично. Українська тенісистка повела з двома швидкими брейками - 4:0, і сталось це ще до того, як суперниця нормально увійшла в матч. Наварро, звісно, спробувала відігратися і навіть один брейк ліквідувала, але Даяна знищила всі надії американки на камбек ще одним брейком наприкінці партії.

Другий сет із провалу почала вже сама Ястремська. Знову глядачі побачили 2 швидких брейки, от тільки цього разу ніякого загострення боротьби і не було. Більше того, Даяна цілком могла отримати від суперниці ледь не баранку, але вчасно зібралась і врятувалась від третього поспіль програного власного гейму, відігравши по ходу нього 2 прихованих сет-боли у Наварро.

Емма рахунок по партіях таки зрівняла, але у вирішальному сеті Ястремська знову диктувала власні умови. Українська тенісистка взяла надзвичайно важливий гейм на прийомі на початку цієї третьої партії, ледь не відпустивши Наварро з потрійного брейк-поінту. Надалі Даяна сконцентрувалась на тому, аби тримали власні подачі, в чому була незрівнянна. Ну а під завісу матчу українська спортсменка ще раз відзначилась на прийомі і чітко подала на перемогу.

В 1/8 фіналу Australian Open - 2024 Даяна Ястремська зіграє проти переможниці матчу між Вікторією Азаренко і Альоною Остапенко.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне