Теніс України у соцмережах

Даяна Ястремська шокувала Маркету Вондроушову на старті Australian Open - 2024


Українська тенісистка Даяна Ястремська, яка починала виступи в Мельбурні ще з сита кваліфікації, стає авторкою, певно, найбільш гучної на даний момент сенсації Australian Open - 2024. В стартовому раунді Даяна не просто переграла, а буквально розгромила 7-му ракетку змагань Маркету Вондроушову із Чехії. За весь матч Ястремська віддала явній фаворитці всього 3 гейми.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1-й раунд

(Q) Даяна Ястремська - (7) Маркета Вондроушова - 6:1, 6:2

На Даяну Ястремську за підсумками кваліфікації полилось чимало критики. Більшість аргументів були далекими від справедливості і були викликані завищеними очікуваннями - мовляв будучи першою ракеткою відбору та ще й у випадку, коли із опонентками відверто щастить, треба громити всіх, а не витрачати по 3 сети на перемогу. Об'єктивність такої критики навіть не хочеться коментувати, тим більше, що Даяна, яку після жеребкування основної сітки більшість тих самих критиків вже відправили пакувати валізи додому, сама це зробила просто прекрасно.

Так, Маркета Вондроушова зараз переживає точно не найкращі часи кар'єри. Можна просто подивитися на 10 останніх матчів чеської тенісистки, в яких вона здобула всього 2 перемоги, щоб зрозуміти - шанси у Ястремської мали б бути. Але вийшло так, що їх просто не було у самої Вондроушової. Даяна просто фантастично почала зустріч і повела в рахунку одразу із двома брейками - 5:0. Завдання Маркети звелось до того, аби хоча б уникнути баранки в стартовому сеті. З ним чеська спортсменка впоралась, але навряд її прихильникам від цього факту стало набагато легше.

Здавалося б, другий сет явна фаворитка має почати в рази потужніше і спробує перевернути хід зустрічі. Може це і входило у плани Вондроушової, але здійснити щось подібне на корті Даяна суперниці не дозволила. Натомість, українська тенісистка знову повела із двома швидкими брейками - 3:0. Маркета спробувала хоча б загострити боротьбу і відіграла одну упущену подачу, але Ястремська швидко відновила комфортну для себе перевагу в рахунку і чітко довела зустріч до сенсаційної перемоги.

В другому колі Australian Open - 2024 Даяна Ястремська зіграє проти Варвари Грачової, яка нині представляє Францію.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі