Теніс України у соцмережах

Цінь Вень Чжен переграла "нейтральну" Калінскую та стала суперницею Даяни Ястремської у півфіналі Australian Open - 2024

Китайська тенісистка Цінь Вень Чжен пробивається у півфінал Відкритого Чемпіонату Австралії. На стадії 1/4 фіналу Цінь Вень в трьох партіях переграла спортсменку без прапора Анну Калінскую, яка займає 75-ту сходинку поточного світового рейтингу. Чжен програла стартовий сет зустрічі на тай-брейці, але зуміла додати і лишити за собою дві наступні партії. На перемогу в протистоянні Цінь Вень витратила близько двох із чвертю годин ігрового часу.

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1/4 фіналу

(12) Цінь Вень Чжен - Анна Калінская - 6:7(4), 6:3, 6:1

Стартовий сет зустрічі минув у дуже напруженій і відносно рівній боротьбі. Саме китайська тенісистка двічі виривалась вперед у рахунку із брейком, проте Калінская знаходила можливість моментально відігратися. У Чжен був непоганий шанс і втретє відзначитися на прийомі, але той власний гейм Анна втримала з подвійного брейк-поінту. 

Тай-брейк стартового сету продовжив сценарій всієї партії. Знову двічі виривалась вперед із міні-брейками саме Цінь Вень, і знову спортсменка без прапора моментально знаходила чим відповісти. Але останні розіграші тай-брейку Чжен буквально провалила. Китайська спортсменка двічі поспіль програла власну подачу і віддала суперниці всю першу партію.

На початку другого сету здавалось, що перемога в стартовому відрізку матчу навіть якось заспокоїла Калінскую. Вона діяла максимально надійно і, скажімо так, "по-дорослому". Не форсувала події, робила необхідні паузи в розіграшах, ганяла суперницю по корту. Але до честі китайської спортсменки варто відзначити, як поступово вона почала додавати у гостроті своїх ударів. Потроху вирівнявся і процент потрапляння першої подачі, а це, навіть у жіночому тенісі, досить вагомий фактор.

У підсумку долю другого сету вирішив єдиний брейк-поінт. Його Чжен заробила в 8-му геймі партії, і в тій ситуації на табло він ще й був прихованим сет-болом. Цінь Вень чітко скористалась своїм шансом, а вже в наступному геймі максимально впевнено подала на перемогу в партії.

Початок вирішального сету став для "нейтральної" спортсменки повним провалом. Калінская ледь втримала стартовий гейм на власній подачі, але потім програла 12 розіграшів поспіль. Цієї кількості очок, у чому не складно переконатися, Цінь Вень вистачило для того, аби під нуль взяли 3 гейми - 2 на власній подачі і 1 на подачі суперниці. 

Після того, як Чжен продовжила йти у відрив і зробила ще один брейк Анна спробувала вибити суперницю з ритму і скористалась медичним тайм-аутом. Але Цінь Вень було вже не зупинити. Китайська спортсменка забрала ще 2 гейми поспіль і з розгромом у вирішальному сеті оформила путівку у перший півфінал Турнірів Великого Шолому у кар`єрі. 

Завдяки цій перемозі Цінь Вень Чжен гарантувала собі місце у топ-10 світового рейтингу за підсумками Відкритого Чемпіонату Австралії. 

За вихід у титульний матч Australian Open - 2024 Цінь Вень Чжен посперечається зі справжньою сенсацією турніру - українкою Даяною Ястремською, яка дісталась до 1/2 фіналу мейджора в Мельбурні з кваліфікації. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі