Теніс України у соцмережах

Александр Звєрєв переграв Карлоса Алькараса і вперше на Турнірах Великого Шолому здолав представника топ-5 світового рейтингу

Німецький тенісист Александр Звєрєв стає півфіналістом Відкритого Чемпіонату Австралії. На стадії 1/4 фіналу Александр в чотирьох партіях здолав 2-го номера світового рейтингу іспанського тенісиста Карлоса Алькараса. Звєрєв впевнено взяв два стартових сети, подавав на перемогу в третій партії, але дозволив супернику повернутися в боротьбу. Втім, у четвертій партії німець таки дотиснув Алькараса і трохи більше ніж за 3 години ігрового часу оформив підсумкову перемогу. 

Australian Open - 2024
Мельбурн, Австралія
1/4 фіналу

(6) Александр Звєрєв - (2) Карлос Алькарас - 6:1, 6:3, 6:7(2), 6:4

Результатами двох стартових сетів нейтральна публіка в Мельбурні лишилась категорично незадоволена. Ні, радістю сяяв весь бокс Александра Звєрєва, доволі гучно святкували особисті вболівальники німецького тенісиста. Але люди, які прийшли подивитися в першу чергу красивий теніс, були шоковані. Бо його на корті і не було. І до Звєрєва в цьому плані не могло бути жодних претензій. 

Взагалі до останніх геймів третього сету Александр проводив ледь не найкращий матч в кар`єрі. Подача Звєрєва працювала, як швейцарський, ой, пробачте, німецький годинник. Сподіваюсь, їх у світі також вважають максимально надійними. За стартовий сет, наприклад, Александр віддав супернику у власних геймах всього 2 розіграші. 

А от Алькарас, здавалося, просто забув взяти на корт свою гру. Іспанський тенісист щось намагався робити, але це виходило вже точно не натхненно. Карлос, ніби, просто не був готовим до боротьби, настільки його "усипили" попередні доволі впевнено виграні матчі в Мельбурні. 

Описувати перебіг подій в двох стартових сетах немає ніякого сенсу - два брейки від Звєрєва в першій партії, сплеск активності від Алькараса в середині другого відрізку матчу, подвійний брейк-поінт на прийомі і... І Александр чітко відігрується і повертає Карлоса на землю двома поспіль брейками. 

А коли на початку третьої партії Звєрєв знову повів із брейком особисто я переживав тільки за те, чи буде ця поразка Алькараса найбільш розгромною на Турнірах Великого Шолому? Попереднє "досягнення" Карлоса - 7 геймів, які він зумів взяти у Медвєдєва на Вімблдоні - 2021. Але це ж були геть інші часи, правда? Так ось, антирекорд цей встояв. Карлос врятувався із подачі Звєрєва на перемогу, а на тай-брейці влаштував справжню феєрію. З рахунку 0:2 Алькарас взяв 7 розіграшів поспіль. 

На початку четвертого сету Звєрєв знову повів із брейком, але одразу ж Карлос довів, що вже ця програна подача точно є випадковістю. Алькарас моментально відігрався і продовжив тиснути на суперника. А Александру, здавалося, почали даватися взнаки всі його п`ятисетовики на Australian Open - 2024. Звєрєв відчутно підсідав "фізично" і навіть перша подача виручала не так часто, як хотілося б. 

І ось на цій песимістичній ноті Александр влаштував щось неймовірне - здається, це був ривок на межі його можливостей, але він вдався. Звєрєв оформив брейк у 8-му геймі, а вже в 9-му впевнено подав на перемогу. Александр вперше в кар`єрі обігрує представника топ-5 світового рейтингу на Турнірах Великого Шолому. Це прокляття німецький тенісист зняв, може тепер і перший трофей на мейджорах не за горами? 

У півфіналі Australian Open -2024 Александр Звєрєв зіграє проти "нейтрального" Даніїла Медвєдєва. Що ж, хоча б точно зрозуміло, за кого варто вболівати в цьому протистоянні. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі