Теніс України у соцмережах

Грігор Дімітров здобув непросту перемогу в чвертьфіналі змагань в Роттердамі

Болгарський тенісист Грігор Дімітров стає першим півфіналістом змагань категорії ATP 500 в нідерландському Роттердамі. На стадії 1/4 фіналу Грігор в напруженій боротьбі здолав представника Казахстану Александра Шевченка, який займає 57-му сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в протистоянні Дімітров витратив близько двох годин ігрового часу.

ATP 500
Роттердам, Нідерланди
1/4 фіналу

(6) Грігор Дімітров - Александр Шевченко - 7:6(2), 3:6, 6:4

Стартовий сет зустрічі пройшов за тотальної переваги саме спортсмена на подачі. За всю партію на табло не було зафіксовано жодного брейк-поінту, тож цілком логічним було те, що обидва спортсмена втримали всі власні гейми. А от тай-брейк першої партії Дімітров провів просто ідеально - болгарський тенісист оформив 2 міні-брейки і спокійно забрав цей ключовий гейм. 

А ось другу партію Грігор почав із програного гейму на власній подачі. Особливих шансів відігратися у Дімітрова не було, проте в останній момент Шевченко подарував надію вболівальникам 6-го номеру посіву. При подачі Александром на сет Грігор нав`язав серйозну боротьбу і навіть дістався до двох брейк-поінтів, проте з п`ятого сет-болу представник Казахстану взяв партію.

Вирішальний відрізок матчу, здавалося б, відбувався по сценарію стартового сету. Знову жодних шансів на прийомі не було ні в кого зі спортсменів. Але в останній момент Шевченко просто провалив свою подачу. Брейком під нуль Дімітров поставив переможну крапку в протистоянні.

За вихід у фінал змагань в Роттердамі Грігор Дімітров посперечається із переможцем матчу між представником Австралії Алексом де Мінором та "нейтральним" спортсменом без прапора Андрєєм Рубльовим.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі