Теніс України у соцмережах

Кароліна Плішкова здобула вольову перемогу над "нейтральною" Калінською і продовжила свою переможну серію до 6-ти матчів

Чеська тенісистка Кароліна Плішкова, яка минулого тижня стала тріумфаторкою змагань в румунському місті Клуж-Напока, успішно стартувала на турнірі категорії WTA 1000 в Катарі. В матчі першого кола змагань в Досі Кароліна здобула вкрай непросту перемогу над спорстменкою без прапора Анною Калінською, яка займає 40-ву сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в зустрічі Плішкова витратила дві з чвертю години ігрового часу.

WTA 1000
Доха, Катар
1-й раунд

Кароліна Плішкова - Анна Калінська - 2:6, 7:6(3), 6:4

Початок зустрічі Плішкова, яка минулого тижня віддала чимало сил в Клуж-Напоці на здобуття першого за 4 роки трофею, буквально провалила. Чеська тенісистка почала матч із двох поспіль програних власних подач і повернутися в боротьбу за стартовий сет вже не змогла.

І геть критичною для Кароліни ситуація могла стати в самому дебюті другого сету, коли чеська спортсменка знову провалилась на подачі і дозволила суперниці заробити потрійний брейк-поінт. Втім, той гейм Плішкова врятувала із рахунку 0:40 і, в принципі, вирівняла гру.

Складно Кароліні було і наприкінці другої партії, коли вона знову відчула серйозні проблеми на власній подачі і в 11-му геймі подарувала Калінській подвійний прихований матч-бол. Але і в цій ситуації Плішкова вистояла, перевела сет на тай-брейк і вже на ньому оформила доволі впевнену перемогу.

Ну а вирішальний відрізок матчу пройшов вже під диктовку Кароліни. Тепер вже чеська тенісистка повела в рахунку із двома швидкими брейками - 4:0. Трохи нервів своїм прихильникам Плішкова додала ближче до завершення зустрічі, коли не подала із першої спроби на перемогу, втім повністю відігратися суперниці Кароліна таки не дала.

В другому колі змагань у Досі Кароліна Плішкова зіграє проти ще однієї представниці країни-терориста Анастасії Потапової.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі